Încă o încercare pentru respectarea principiului ”finanțarea urmează elevul”

Felicitari doamnei Florica Chereches pentru curaj si integritate.

Suceava Evanghelica

Este incredibil că în România un banal aspect nu este priceput de guvernanții care se consideră apărătorii legii. Treaba stă astfel: avem o lege, avem banii necesari. Ne lipsește un fleac. Ne lipsesc guvernanții cu un mimim respect față de lege. Doamna deputat Florica Cherecheș semnalează încă o încercare de conturare a normalității.
Florica Chereches
Am prezentat azi, in plenul Camerei Deputatilor, sustinerea pe care Partidul National Liberal o da proiectului legislativ care face in sfarsit dreptate tuturor copiilor din Romania, nediscriminandu-i in raport de tipul institutiei de invatamant pe care o aleg: de stat sau privata ori confesionala.
Potrivit prevederilor Legii educatiei nationale 1/2011, statul asigura finantarea de baza pentru toti prescolarii si elevii din invatamantul general obligatoriu de stat, particular si confesional acreditat.
Aceste articole insa, nu au fost niciodata respectate, in fiecare an fiind prorogata aplicarea lor prin cate o ordonanta de urgenta. Ba mai mult, ultima prorogare, pe…

View original post 171 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s