7 key changes in the global religious landscape | Pew Research Center

7 key changes in the global religious landscape | Pew Research Center.

This is a very interesting set of projections on religious affiliation in the coming decades.

Advertisements

4 thoughts on “7 key changes in the global religious landscape | Pew Research Center

 1. Trist. Daca nu intervine sau vine Domnul. Iar musumani cresc repede si prin exterminarea crestinilor. Exista insa un lucru pe care ei nu-l iau in considerare si nici nu pot: rezultatul evanghelizarilor. Ati vazut ca turcia a acceptat prima statie de TV crestina. Exista insa si programe neautorizate. impactul lor? Dumnezeu stie.

  Like

  • Resurgenta islamului este rezultatul esecului bisericii. Dar crestinilor le este mai simplu, mai ieftin si mai las sa demonizeze islamul decot sa faca ceva pentru revenirea crestinimului la centrul care este persoana lui Isus Cristos.
   In rest, avem promisiunea lui Cristos ca ‘portile locuintei mortilor n-o vor birui’, in ciuda unor victorii locale, mai mult sau mai putin importante ale intunericului.

   Like

 2. @”Resurgenta islamului este rezultatul esecului bisericii”. de acord …si a fortelor inturericului…. Dar cind am spus ca omorind crestinii, raportul numarului musulmaninilor vs. crestini creste in favoare primilor m-am referit la un aspect strict statistic. Teoretic cele citeva mii de crestini omoriti anul trecut ar fi avut o crestere naturala pina in 2050, etc. La acest raport contribuie si sporul natural mai mare la musulmani. Din pacate, crestinii copiaza (in aplauzele aripii progresive a teologiei crestine) modelul lumii; casatorii cit mai tirzii, un copil, (Doamne fereste) 2 si (tot mai mult) homosexualismul. …Desigur, “teologia mea” nu pune egal intre crestinatate si crestini… dar metoda de analiza statistica folosita n-are cum sa separe oile de capre.
  @”In rest, avem promisiunea lui Cristos ca ‘portile locuintei mortilor n-o vor birui’, in ciuda unor victorii locale, mai mult sau mai putin importante ale intunericului”. Amin!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s