Dorotheea Ardeleanu – Stagiu de formare in Danemarca – Raport – 2

Duminică, 1 Iunie 2014

După ce am servit micul dejun la hotel, am început o nouă zi, cu noi obiective plănuite să le vizităm. Primul loc pe care l-am vizitat a fost Acvariumul, numit Planeta Albastră, care este cel mai mare din nordul Europei. Conţinând şapte milioane de litri de apă marină, acvariul prezintă o gamă diversificată de expoziţii, astfel încât cei tineri, dar şi cei mai în vârstă, să înveţe cât mai multe despre vieţuitoarele şi mediile acvatice diferite. Printre obiectivele acvariului se numără şi salvarea speciilor pe cale de dispariţie, prin îmbunătăţirea calităţii apei, protejarea habitatului şi creşterea gradului de conştientizare ecologică. Planeta Albastră este casa a 450 de specii diferite şi 20.000 de peşti şi alte animale acvatice, printre care rechini, lei de mare, crocodili pitici, anghile, baracude şi multe altele.

25 26
27 28

Apoi am admirat priveliştea din spatele Acvariumului, care dădea spre mare şi era superbă. Aeroportul fiind aproape, se puteau zări şi avioanele care decolau şi aterizau. De asemenea ne-au impresionat o serie de mori de vânt, în mijlocul apelor. Am putut hrăni şi nişte peşti multicolori, aflaţi într-un iaz mic.

29 30
31 32

Următorul loc pe care l-am vizitat a fost Planetariumul şi apoi fabrica de bere Carlsberg, care avea propriul ei muzeu în incinta fabricii, fondată în 1847, de către J.C.Jacobson. Am primit si două vouchere cu care am putut degusta diferite feluri de bere, fabricate de Carlsberg.

33 35
39 40

Apoi am plecat din Copenhaga, cu trenul către Aarhus. Ne-am cazat la hotel şi apoi am făcut o mică plimbare de recunoaştere prin centru, cu doamna Irina Stanciu. Ne-am plimbat, doamna Irina Stanciu arătându-ne zona centrului, unde sunt supermarketurile, de unde putem cumpăra alimente, staţiile de autobuz şi apoi am luat cina cu toţii la un restaurant chinezesc din centru.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s