Receptia de la Iasi a Ambaasadei britanice din Romania

2014-07-28 18.51.15

In aceasta seara am avut privilegiul de a fi invitat, impreuna cu mai multe zeci de persoane, sa particip la o receptie a Ambasadei britanice in Romania organizata la Muzeul de arta de la Palatul culturii.

Spatiul ales de domnul ambasador, Paul Brummell, care isi va incepe in mod oficial activitatea in circa trei saptamini a fost unul surprinzator, absolut postmodern, as spune, sala mare a muzeului de arta fiind una in constructie si gazduind in acest moment o expozitie ad hoc. De fapt, as putea spune, spatiul a fost o metafora foarte penetranta a contextului cultural si politic in care este chemat sa slujeasca noul ambasador britanic.

2014-07-28 18.51.49

Reuniunea a fost ocazionata de incheierea cursurilor de limba si cultura romaneasca pe care responsabilii ambasadei britanice le fac de mai multi ani la Iasi, prin Fundatia EuroEd, condusa de Anca si Stefan Colibaba. Inaltul profesionalism al acestei institutii educationale de elita a fost vadit nu numai de limba romana foarte clara si expresiva utilizata in discursurile lor de cei trei inalti reprezentanti diplomatici britanici, ci si de gradul lor inalt de intelegere a spatiului cultural si politic romanesc.

Am avut sansa de a ma convinge personal de acest lucru acum citeva saptamini, cind am avut placerea de a lua masa impreuna cu Excelenta sa domnul Ambasador Paul Brummell, caruia ii doresc mult succes in noul sau post.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: