Sunt lider, dar mă tratez (1)

Dyo, nu sunt sigur ca sunt de acord cu teza ta de aici. Imi suna putin a incercare de disculpare a liderilor. Ori, conform Scripturii – de la cei care au primit mai mult, inclusiv in termeni de dar pentru si de chemare la slujire, se cere mai mult.
Cred insa ca vina, si meritul, se imparts, chiar daca in mod inegal, intre lideri si cei condusi existind o relatie oarecum dialectica.

dyo

Nu, nu cred că a existat vreodată în istorie o ”criză a liderilor”, deși adesea s-a vorbit despre așa ceva, atât în spațiul eclesial, cât și în cel secular. De fiecare dată problema de fond a plecat dintre cei conduși, dinspre cei ce erau chemați să dea ascultare și supunere stăpânirilor. În spatele oricărei așa-zise cride a conducerii, stă pitulată perfida nesupunere a celor conduși, disprețul lor pentru valoarea slujirii și incapacitatea lor de a-L vedea pe Hristos ca Domn peste orice altă domnie.

De aceea, Pavel detaliază poruncile date robilor, în timp ce pentru stăpânii de sclavi învățăturile sale sunt, de regulă, mult mai concise. De aceea, a învăța lecția Celui care a luat chip de rob și s-a făcut ascultător în toate lucrurile Celui ce L-a trimis, cu prețul morții, nu este un moft spiritual, ci o datorie creștinească în mijlocul inflația ăsteia de lideri, între care cel…

View original post 21 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s