Recenzie la cartea lui Beniamin Fărăgău „Divorț și recăsătorire”

O incercare de recenzie a unei abordari tematice de catre Beni Faragau a problemei spinoase a divortului si recasatoririi.
Sper ca autorul recenziei i-a semnalat lui Beni acest text critic, caci el n-a prea umblat niciodata pe bloguri. Iar acum, cu problema pe care o are cu ochii, cu atit mai putin.
Semnalez aici ca ar fi vremea unor analize serioase (de exemplu prin lucrari de masterat) a teologiei si hermeneuticii cu care opereaza Beni Faragau. Exista deja destul material de analiza, si, daca nu trece prea multa vreme, Beni va avea sansa sa raspunda unor asemenea evaluari.

La început era Cuvântul.

Unul dintre subiectele pe care l–am studiat intens anul trecut a fost divorțul. Am încercat să cumpăr toate cărțile scrise pe această temă în mediul evanghelic. Beniamin Fărăgău a scris cartea „Divorțul și recăsătorirea: deși Dumnezeu urăște despărțirea în căsătorie, El nu întoarce spatele problemei”  ca parte a seriei „Sinteze Tematice.” Titlul amintit este cel de–al doilea din această serie. Dat fiind că e vorba de un nume respectat în mediul  evanghelic, am zis să scriu o (tentativă de) recenzie ce va analiza mai mult partea teologică și procesul hermeneutic.

Este singurul titlu citit din această serie, dar nu există o legătură între cărțile seriei  întrucât e vorba de o abordare tematică după cum și autorul mărturisește în prefață. Să trecem la treabă.

View original post 1,390 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: