De la suferință la jertfă. Asumarea crucii.

Eugen Matei continua discutia din postarea predenta, raspunzind la intrebarile unui comentator.

Chibzuieli

Postarea acesta este un răspuns la câteva întrebări ridicate de Betuel Vararu la postarea anterioară despre puterea crucii lui Cristos. Pentru că este un răspuns mai elaborat îl postez separat. Comentariul lui Betuel:

Câteva întrebări: în timp ce subliniezi unirea cu Cristos ca fundament, păstrezi totuși caracterul legal al justificării (imputării). În ce sens devine suferința noastră jertfă? Ce fel de jertfă? Cum ai defini mai pe larg „a ne asuma crucea”? Mulțumesc!

Betuel, în primul rând îți mulțumesc pentru întrebări. Uneori comentariile la blog tind să tragă discuția pe alt făgaș sau să o focalizeze în puncte de controversă. Întrebările tale sunt foarte pertinente și focalizează discuția în aspectul fundamental al ei.

De la suferință la jertfă

Nici unul din noi nu cred că alegem suferința în mod intenționat deși ea poate veni peste noi și în urma alegerilor noastre bune, în care anticipăm că suferința poate fi…

View original post 911 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s