Nicolae Sfatcu la aniversarea Bisericii baptiste din Iasi – Update

In aceasta inregistrare, pusa la dispozitie de Nelu Popa, si incarcata pe youtube de Iulian (Sfatcu) Jones, si insotita de multe fotografii semnificative pentru noi, cei care am train in acea biserica, Nicolae Sfatcu povesteste despre primii 25 de ani din istoria Bisericii baptiste din Iasi (1936-1960).

Nu am inca confirmarea datei cind a avut loc evenimentul, dar imi inchipui ca este vorba de o cifra oarecum semnificativa pentru biserica. Aceasta ar putea fi, eventual, sarbatorirea in 1973 infiintarii bisericii.

UPDATE: Deoarece prima parte a acestei inregistrari a disparut de pe youtube, o inlocuiesc cu a doua parte, urmind sa o adaug din nou pe prima, daca reusesc s-o gasesc.

Nicolae Sfatcu era presbiter al bisericii si bunicul lui Iulian. A fost unul dintre oamenii cei mai extraordinari pe care i-am cunoscut in acea biserica, in care am fost si eu botezat, in 1972.

Povestirea fratelui Sfatcu, un om cu un dar narativ extraordinar, mentioneaza oameni care au facut istorie, precum pastorul evreu Isaak Feinstein, ucis la pogromul din 1941, si alti oameni dragi noua, precum fratii Ungurean si Andriciuc, care au fost printre pionierii credintei baptiste la Iasi.

Sunt mentionate, de asemenea, mai multe locatii la care s-au uorganizat de-a lungul timpului intilnirile de cult. Ma intreb daca exista pe undeva fotografii ale acelor cladiri. Ar fi interesant care ele sa fie adunate si poate, cindva, cineva cu deprinderi si interes de istoric le-ar putea folosi pentru a scrie o monografie a bisericii.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

7 thoughts on “Nicolae Sfatcu la aniversarea Bisericii baptiste din Iasi – Update”

 1. Cu mare bucurie, Mel. Fratele Sfatcu a fost unul dintre oamenii lui Dumnezeu care mi-au luminat primii ani de viata crestina. ESte, deci un act de minima restitutie. Sper sa pot obtine de la Iulian si prima parte a iregistrarii, care a disparut intre timp de pe internet.
  Doamne-ajuta!

  Like

 2. sunt foarte recunoscatoare ca ati postat acest clip. Nicolae Sfatcu este bunicul meu, tatal tatalui meu si e prima data cand ii aud vocea si i-l pot vedea in fotografii. Multumesc din nou si Domnul sa va binecuvateze!

  Like

 3. buna ziua, incerc sa vizionez acest video clip dar nu e posibil. ma ajutati, va rog? multumesc!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: