Parintele Viorel Dumitriu a plecat la Domnul

NOTA: Din pricina dificultatilor tehnice de conectare in Senegal, aceasta postare n-a putut fi afisata la momentul editarii. Intre timp, ieri, marti 18 febriarie, trupul Pr. Dumitriu a fost asezat in mormint. Odihneasca-se in pace! A fost un om drept si vrednic de cinste.

AICI anuntul decesului Pr. Dumitriu, in ziarul Lumina.

* * *

Iata ce scriam cu citeva zile in urma:

Tocmai am primit de la prietenul meu catolic Pr Cornel Cadar vestea plecarii la cele vesnice a prietenului nostru comun Pr. Viorel Dumitriu, fost paroh al Bisericii ortodoxe Curelari din Iasi. Iata mesajul sau:

* * *

Azi dimineata (15 februarie 2014) la ora 10.00 a trecut la cele vesnice pr. Viorel Dumitriu. Dupa Anul Nou s-a simtit tot mai rau. Medicii l-au diagnosticat cu cancer. In ultimele saptamani a stat la Oncologie.
Eu am multe amintiri cu parintele: emisiuni impreuna la radio, cateheze, intalniri ecumenice, discutii… A fost unul care l-a urmat pe Cristos si i-a indemnat si pe altii sa-si schimbe viata si sa-l urmeze pe Mantuitorul.O persoana care participa pe vremuri la Liturghiile din Curelari mi-a scris: “Imi aduc aminte cum striga din tot sufletul Hristos a inviat!” si mi-a trimis dovada:
http://curelari.3x.ro/media/Hristos%20a%20inviat!.mpg

Dumnezeu sa-i faca parte cu cei drepti!

Pr. Cornel Cadar

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: