Biserica Strajerul din Iasi – Solicitare de suport

Străjerul logo

Stimaţi credincioşi în Domnul nostru Isus Hristos,

Vă trimitem această scrisoare într-un moment important din viaţa comunităţii noastre şi avem speranţa că acest dialog cu dumneavoastră poate contribui la dezvoltarea misiunii bisericii noastre.

Suntem o biserică penticostală din oraşul Iaşi (oraş universitar, de tranzit pentru foarte mulţi tineri), recunoscută de statul român prin autorizaţia de funcţionare nr. 2137, din 16.12.1998, eliberată de Cultul Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România.

Biserica Străjerul este o biserică locală care trăieşte un mod de viaţă comunitar actual şi care valorizează persoana fiecăruia în calitate de chip al lui Dumnezeu; comunitate care foloseşte valorile spirituale pentru a actualiza şi a transmite mesajul creştin în universalitatea şi integralitatea lui; biserică locală care comunică cu celelalte biserici şi confesiuni pentru fi parte la bogăţia şi diversitatea Bisericii.

Ca biserică locală, comunitatea Străjerul încearcă să ofere mesajul Scripturii tuturor categoriilor sociale şi tuturor categoriilor de vârstă, un loc important acordând generaţiei tinere, care astăzi se află într-o mare criză de valori.

Misiunea Bisericii Străjerul se încadrează în marea misiune a Bisericii lui Hristos, aceea de a duce mântuirea oamenilor prin facere de ucenici. Local, această misiune poate fi evidenţiată prin promovarea valorilor creştine în societatea românească la toate nivelurile ei, în vestirea şi lărgirea împărăţiei lui Dumnezeu în oraşul Iaşi, în România şi în lume printr-o mărturie de viaţă creştină comunitară (care să reflecte realitatea Bisericii lui Hristos) şi printr-un dialog deschis cu celelalte biserici şi confesiuni.

Prin grija şi sprijinul lui Dumnezeu, comunitatea are deja o istorie de 15 ani în oraşul Iaşi, perioadă în care credem că am progresat şi am ajuns să înţelegem mai bine misiunea pe care o avem. În proiectul iniţial al comunităţii, am decis să ne concentrăm eforturile pe formarea credincioşilor, pe conturarea unui proiect comunitar relevant. De aceea, de la înfiinţare şi până în prezent, ne-am întâlnit în diverse spatii închiriate.

Cu timpul, nevoia unui spaţiu de cult propriu, a plasării concrete în spaţiul geografic al oraşului a crescut, atât din raţiuni financiare (datorită creşterii chiriilor), cât şi din raţiuni misionare (biserica locală se adresează unei comunităţi umane bine definite geografic şi este bine să aibă o prezenţă de acest tip la fel de clară, adică să aibă un loc de întâlnire propriu şi stabil, unde oamenii să poată fi invitaţi). De asemenea, nevoia unui spaţiu propriu este determinată şi de viziunea şi strategia bisericii de a lucra cu credincioşii pe categorii de nevoi bine definite. Amintim doar câteva dintre  întâlnirile pe care le avem regulat în cadrul comunităţii, pe lângă slujba de duminică dimineaţă:

  • rugăciune;
  • grupul de studenţi;
  • grupul pentru femei;
  • întâlnirile de cateheză (pentru botez şi căsătorie);
  • serate de promovare a valorilor creştine în rândul tinerilor;
  • întâlniri de pregătire a copiilor în domeniul muzical;
  • grupul de studiu al celor care predică.

Conform cu viziunea bisericii, pentru a putea să ne desfăşurăm într-un mod propice activităţile comunităţii, ne propunem construirea unei capele, pe sistemul unei clădiri cu structură metalică, adică o construcţie uşoară şi mai ieftină.

Pentru început trebuie să cumpărăm un teren în oraşul Iaşi, un teren construibil, într-o zonă a oraşului unde există mai puţine biserici (zona Păcurari, Dacia, Alexandru cel Bun).

De ceva vreme ne-am mobilizat în acest sens, am reuşit să acumulăm câteva resurse financiare prin donaţiile membrilor, însă efortul de a construi o capelă doar prin resurse proprii este mult prea mare pentru o comunitate de 60 de adulţi şi 30 de copii. Pe această cale, vă rugăm în Numele Domnului nostru Isus Hristos să sprijiniţi acest proiect prin rugăciune şi cu resurse financiare pe care le puteţi dărui în acest scop.

Vă mulţumim şi vă dorim să aveţi binecuvântare în tot ce faceţi!

Iaşi, octombrie 2013

Presbiter,

Dănuţ Jemna

Conturi bancare:

BISERICA APOSTOL. PENTICOSTALA STRAJERUL

BANCA COMERCIALA INTESA SANPAOLO ROMANIA, IAŞI

Str. Sfantul Lazar 33. Bl. D 1-2

Cont RON: RO 09 WBAN 2511 0000 8850 0116
Cont EURO: RO 86 WBAN 2511 0220 8850 0116
Cont USD: RO 61 WBAN 2511 0010 8850 0116
SWIT: WBAN RO22 XXX
BIC: WBAN RO22

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: