Despre gratuitatea unor întrebări

Niciodata nu este prea tirziu sa semnalam texte de buna calitate si de cercetare pentru suflet. Marius Corduneanu face mereu lucrul acersta (daca va indoiti, cercetati-i blogul), atacind frontal o problema care, in mod paradoxal pentru unii evanghelici, suspect de obsedati de aceasta tema, pe Cristos il lasa complet rece. Ca sa vezi si sa nu crezi!
Poate, cred impatimitii promotori ai preatinerei ortodoxii, Mintuitorul ar fi trebuit sa fie mai precaut. Ca nu cumva, Doamne fereste, sa fie luat drept ‘liberal’. Asta ar mai lipsi; caci ‘mincator si bautor de vin’ a fost deja numit (o alta scapare a prea putin grijuliului fundator de religie). 🙂

Alonewithothers's Blog

Gratuitatea întrebărilor e mai periculoasă decât cea a răspunsurilor pentru că amăgește voit călătorul pe un drum înfundat, consumându-i resursele (poate ultimele, pe care le-ar fi folosit mai cu folos în alte opțiuni de aventură) și deziluzionându-l iremediabil.

Oracolele de înțelepciune cuprinse în capsule de doar câteva cuvinte sunt destul de riscante. Poți da lovitura atunci când capacitatea de sinteză a cunoașterii este perfect calibrată cu un foarte bun filtru al experienței. Dar totodată poți să te faci de râs cu o maimuțăreală ce nu convinge deloc a fi ceea ce pretinde.

Într-o experiență de lectură care, indiferent de subiect, ne face puțin mai destupați ca ceilalți (“pentru că cititorii noștri sunt mai destepți ca ceilalți”, nu?), iată ce putem citi în Huffington Post:

What Jesus Says About Homosexuality

Posted: 12/22/2013 11:04 am EST  |  Updated: 12/22/2013 11:20 am EST

What Jesus Says About Homosexuality
What Jesus says about homosexuality is..

.. he doesn’t mention it.

Cool! Deep!…

View original post 381 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s