Un intreprinzator roman cere statului documente justificative pentru a-si plati taxele si impozitele

Declaratie pe propria raspundere:

In atentia domnului Prim-Ministru – Victor Ponta si a domnului Ministru de Finante – Daniel Chitoiu

Domnilor Ministri,

Subsemnatul Catalin-Teodor Dogaru va informeaza ca, incepand cu data de 1 decembrie 2013, pentru a plati in continuare taxele si impozitele aferente (CAS, cota unica etc. etc.) trebuie sa primesc de la dumneavoastra urmatoarele documente:

A. O singura data:

A.1 : Carte de identitate – copie (aduceti, va rog si originalul, pentru a confrunta)

A.2 : Documentele de investitura in functia de Prim-Ministru, respectiv Ministru de Finante (incluzand ordinul semnat de presedintele Statului) – copie legalizata

A.3 : Proiectul de buget in varianta finala pe anii 2012 si 2013 in care se va mentiona clar traseul banilor incasati din taxele si impozitele platite de mine – copie legalizata

A. 4: Extras de cont pentru conturile in care va primiti salariile – semnate si stampilate de banca!

B. Lunar:

B. 1 : Extras de cont pentru conturile in care ajung banii incasati (Trezorerie, Minister, Casa de Asigurari si toate celelalte institutii care beneficiaza din plin de acesti bani!) din luna anterioara

B. 2 : Documente justificative pentru cheltuielile din banii publici pe luna anterioara

Dupa analiza acestor documente, veti primi, cu un decalaj de minim 2 luni, taxele aferente venitului meu. Programul meu de lucru este:

– de luni pana vineri de la ora 07:00 la ora 08:00 sau de la ora 20:00 la ora 21:30

N.B: Nu ma intereseaza cum va descurcati in acele 2 luni in care eu – si mi-as dori si toti ceilalti salariati de la privat – nu platim taxele. Asa cum nici fetita mea nu a beneficiat de alocatie timp de 4 luni.

In plus, va sfatuiesc sa aduceti si alte documente justificative (chiar daca nu sunt mentionate) pentru ca – la fel ca in ograda dumneavoastra (la stat) – vor fi tot felul de cerinte nementionate/nespecificate pentru a obtine o (amarata de) semnatura.

In cazul in care nu veti oferi toate cele solicitate, plata taxelor se va suspenda pana la solutionarea acestor cerinte.

Va anunt, pe aceasta cale, ca in lunile urmatoare, voi initia (impreuna cu colegii mei de suferinta – platitori de taxe) un program de testare a tuturor angajatilor bugetari, in special din institutiile financiare (Administratii financiare etc.). Vom testa eficienta, pregatirea profesionala, conduita profesionala si multe alte caracteristici de care (probabil) multi nu au auzit. Va vom tine la curent.

Va multumesc,
Catalin-Teodor Dogaru

(Sursa, AICI)

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “Un intreprinzator roman cere statului documente justificative pentru a-si plati taxele si impozitele”

  1. Pai cred ca toti ar trebui sa facem asta si poate asa ar fi o mai mare cosideratie acordata platitorilor de taxe si impozite, daca fiecare ar vrea sa stie ce se intampla cu banii lui, si aici nu ma refer la ,,gluma” de la CNADR , care zice ca : aici sunt banii dvs, si de multe ori acolo este o groapa, ceea ce, ne duce cu gandul la ideea ca banii nostri se duc intr-o groapa fara fund, un fel de abis, care inghite si tot inghite fara sa se mai umple odata…Eu personal, am de recuperat bani de la stat, dati ca impozit la un venit estimat, si pe care , de 2 ani, nimeni nu se grabeste sa mi-i dea inapoi, nu mai zic de vreo dobanda, dar pentru alti 10 lei neplatiti la timp, am de dat penalizari….trebuie sa facem front comun si sa ne cerem dreptul de a sti ce se intampla cu banii nostri, pentru ca din banii astia, oricat de multi sau de putini ar fi ei, finantam masiv un parlament supradimensionat, cheltuieli de protocol exagerate facute de oficialitati, cazari la hoteluri de lux pentru ,,alesii ” nostri si alte extravagante de astea, absolut inutile.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: