Cum o fi în gura lupului? sau Cine și cu ce riscuri ne reprezintă? (II)

Teofil Stanciu, din nou despre cine ii reprezinta pe evanghelici. De data aceasta despre Vasile Tomoiaga si, putin, despre mine, vorba lui Alin Cristea, evanghelicul ne-neoprotestant, whatever that means.
A propos, ce bine ca reteaua de bloguri se numeste ‘Romania evanghelica’ si nu ‘Romania neoprotestanta’. Altfel trebuia sa adauge acolo si blogurile iehovistilor si ale mormonilor, nu doar pe ale adventistilor.

Cu drezina

Vasile

Menționam în postarea anterioară că voi aduce în discuție cazurile a două persoane recent intrate în gural lupului. Mă țin de cuvânt și vin și cu al doilea text.

Îi (mai) reprezintă Vasile Tomoiagă pe evanghelici?

Ca să vă introduc în subiect pe cei care nu îl știți pe Vasile, el a plecat din biserica ortodoxă spre cea baptistă la maturitate, iar după mai bine de 10 ani a făcut cale întoarsă.

V-ați putea întreba ce rost mai are să discut dacă Vasile îi reprezintă pe evanghelici, de vreme ce el a decis să se întoarcă la confesiunea din care a plecat inițial. Eu cred că are rost, pentru că unii dintre confrații evanghelici s-au grăbit să se lepede de el, ca de râie. Fapt ce merită atenție.

„Argumentul” sună cam așa: lasă că a fost numai un prefăcut care habar nu avea ce crede și de ce crede, ba…

View original post 840 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “Cum o fi în gura lupului? sau Cine și cu ce riscuri ne reprezintă? (II)”

  1. oamenii merg pana la un loc si daca I ofera cineva mai buna oferta si castiga mai bine dece nu..?,,!! asa sunt multi dar eu am ramas in credinta baptista undr am luat legamntul amin,voi nu va duceti,,, nu doamne tu ai cuvintrlr virti..!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: