Cum o fi în gura lupului? sau: Cine și cu ce riscuri ne reprezintă?

Teofil Stanciu despre ‘cazul Beck Corlan’ si reactiile ghetoului cultural din care, vrind-nevrind, facem parte.

Cu drezina

Orice evanghelic ce scoate capul la lume, într-un fel sau altul, poate repede răspunde la această întrebare. Fiindcă gura lupului stă pregătită să-l mursece sau măcar să-l ronțăie nițel, după care să-l scuipe afară. Amploarea procesului de masticație depinde în principal de vizibilitatea gestului public.

Dar gura lupului nu e o entitate abstractă și imponderabilă, ci suntem noi toți, haita și comunitatea, marii și micii, educații și agramații, imberbii și boșorogii, sfinții și… ei, asta-i bună, cum era să zic păcătoșii, când se știe că la noi toți e sfinți.

Voi analiza, în cele ce urmează, două cazuri ale unor inși, foarte pașnici de altfel, care au ajuns recent în gura lupului și încă n-au scăpat dintre canini și carnasiere.

Cum îi reprezintă Beck Corlan pe evanghelici?

Sunt de acord cu cei care susțin că

View original post 1,153 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Cum o fi în gura lupului? sau: Cine și cu ce riscuri ne reprezintă?”

  1. Iata un citat foarte relevant pentru tema de fata, care a fost impartasit astazi pe Facebook de Mihail Neamtu:
    “În proximitatea neroziei trebăluitoare, a prostiei îngâmfate, a răutăţii, a făţărniciei, nedreptăţii strigătoare la cer, a nepăsării de durerea şi nevoia altuia, a ticăloşiei, a nemerniciei, a formalismului încrâncenat şi cinic, a setei de sânge, a vrăjmăşiei nepotolite, creştinul se cuvine să urmeze pilda Domnului şi Învăţătorului său şi să se umple de legitimă şi sfântă mânie. Să nu stea resemnat, bleg, nepăsător, ca bogatul în faţa casei căruia săracul Lazăr se perpelea pe gunoaie, încuiat în sine, orb, rece, dezumanizat. I se cere creştinului a fi bun şi blajin, dar cu discernământ şi dreaptă socoteală, ca în toate problemele ce-i sunt puse înainte de complicata şi pestriţa viaţă.”
    Nicolae Steinhardt

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s