Women’s Press » Blog Archive » Losing my religion for equality…by Jimmy Carter

Women’s Press » Blog Archive » Losing my religion for equality…by Jimmy Carter.

I fully agree with Jimmy Carter on this matter

By the way, when carter talks about ‘losing his religion’, he does not talk about his Christian faith, but about his ‘Southern Baptist faith’. Sincerely, I don’t think he has lost much, at least not the way this faith looks at present.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “Women’s Press » Blog Archive » Losing my religion for equality…by Jimmy Carter”

 1. Ar fi mai folositor pt noi sa se plinga de pierderea libertatii religioase sub Obama, co-democrat de-al sau. Din pacate, pt fostul presedinte Carter e mai important sa fie de-accord cu liberalii (de mult) si cu Obama (mai nou) decit cu Scriptura. Pacat de el ca era baiat simpatic.

  Like

  1. Fiecare cu ce-l doare. Eu cu fundamentalismul, dvs cu liberalismul.
   Si nu e vorba de Scriptura, ci de interpretarea fundamentalista – abuziva si reductionista, a acesteia de catre cei de la Southerbn Baptist, in acest caz.

   Like

 2. Fiecare cu ce-l doare. Aveti dreptate,
  Numai ca dl. Carter era un tip simpatic. Desi fusese un presedinte slab interesul pt drepturile omului in East Europe si interesul pt nasterea din nou studiul biblic il faceau respectat pt noi…Evolutia sa teologica a fost tot mai departe de Scriptura, din pacate, si nu doar de Southern Baptists. Despartirea sa de Southern Baptist trebuia evitata printr-o excludere. O ostra, cu vreo 15 ani in urma: Intrebat daca crede ca homosexualii ar trebui ordinati de evanghlici, dl Carter a raspuns cam asa: :desigur ca e ok sa fie ordianti. Veti spune ca homosex. ca e pacat. Desigur “- a continut dl Carter- “Ei si? Cite pacate nu facem noi?”… Trist si tipic liberal. De-atunci dl. Carter a involuat si mai mult…. In articolul actual domnia sa pomeneste mutilarea sexuala a femeilor si impingerea lor spre prostitutie… de parca ar tine de doctrina conservatorilor de la Southern Baptist. Desi dinsul le pomeneste ca fiind din domeniul musulmanilor extremisti, amestecare caprei cu varza dovedeste “clar-viziunea” domniei sale. Pacat de el; Southern Baptist au cistigat prin separarea sa. …
  Am vrut sa scriu mai mult dar tragedia de la Boston si alte chestii personale ma opresc. E si inutil, desigur. Domnia sa nu va citi panseurile mele. Trist, involutia sa dovedeste ca odata porniti pe calea decaderii nu ne mai putem opri.
  PS- Legind un mal de altul, intr-o newsletter a Micului Samaritean, prietenul nostru comun, Florin Pindic, isi publica o poza cu fostul presedinte Carter. It’s a small world [and trist one] after all.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s