Natalia Marandiuc – Another Romanian Academic Teaching in A Prestigious American University

Natalia Marandiuc

My friend Natalia Marandiuc, who has read for a doctorate in Christian theology at Yale University has just received the invitation to join the faculty of the prestigious Perkins School of Theology at the Southern Methodist University in Dallas, Texas as Assistant Professor of Christian Theology.

Natalia was born in Arad, studies economics in the UK, worked for Christianity Today and studied with Miroslav Volf at Yale University, where she was for a year one of his assistants in the course on Globaliam that Volf taught at Yale together with Tony Blair.

Congratulations, Natalia, and may the Lord bless your work as a theological mentor in that important school.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

14 thoughts on “Natalia Marandiuc – Another Romanian Academic Teaching in A Prestigious American University”

 1. Excellent! I first met Natalia in Chicago when she was working for Christianity Today. A very warm person and ever inquisitive mind, she would surprise her friends with thoughtful comments on church, theology and life.

  Like

 2. Marcel:

  Your words sounds encouraging. Sper sa nu fi ajuns vreo liberala… in alta ordine de idei, ai putea sa ma contactezi. Multumesc.

  Like

 3. O profesoara de filozfie dintr-un liceu din Ro facea o observatie simpla (shame on me ca nu m-am gindit):
  – femeile au patruns in toate domeniile de activitate, exceptind 2: teologia si filozofia. N-auzi de femei filozof sau teolog. Auci, cum zice dl Nadaban. Acuma sa zicem ca la prima categorie au impiedicat-o alde mine, dar la a doua? (Fiti sigur ca am remarcat femei ce predau teologia dar n-auzi citate nici macar la crestini mai destupati din teoloage).
  Un american destept a scris o carte de apologetica si are un capitol Blonde Apologetics, adresat f. Domnia sa aduce o observatie in plus. EL spune ca absenta femeilor s-ar datora faptului ca dinsele detesta dezbaterea… N-o cunosc pe doamna de mai sus (presupun ca am intilnit-o pe mama dinsei cindva); deci panseurile mele n-au nimic cu dinsa. Si nici n-am intrat in domenii bibliciste, dupa cum se observa. Ii doresc doamnei M. numai bine la fel ca si dvs, lui ALex pe care-l iubesc in adevar desi nu ne potrivim la pareri. Lui Marcel ii voi scrie in privat.
  PS Nu mi-am ascuns niciodata suspiciunile cu privire la teologia de Yale.

  Like

  1. Filosofia nu este domeniul meu de expertiza, si prefer sa n-am opinii in aceasta directie. In teologie insa exista destule femei (chiar daca, e drept, nu atitea cit barbatii) care conteaza cu adevarat in teologie. Cel putin in cea contemporana. Lipsa lor in epocile anterioare, dar si astazi, cel putin intr-o oarecare masura) se explica simplu prin misoginismul care a dominat biserica pina acum si continua sa domine inca parti importante ale ei.

   Like

   1. Ha, ha, ha.. Filiozofia nu e domeniul dvs, iar al meu nu-i niciunul. Veti avea totusi obiectivitatea sa recunoasteti ca nu s-a auzit inca de vreun curent/scoala filozofica inventata da, ba nici chiar citate celebre nu se dau de Aristotel-itze, Kant-itze, Marx-itze (care-o fi declinarea substantivelor proprii respective). E un fapt si nu vreun misogenism. Bunul Dumnezeu i-a facut pe barbati diferiti de femei; nu mai buni, nici mai destepti dar diferiti. Si nu doar anatomic! Partea ciudata e ca barbatii au suportat mai bine decit femeile aceasta eroare creationista. Din mai multe motive. Fara vreo legatura cu doamna Marandiuc, as remarca faptul ca ambitia femeilor de-a se “imbarbata” are la baza tot mai mult razvratirea impotriva Creatorului si nu vreo eroare. Razvratirea nu e nici masculina si nici feminina dar e veche de la primul homo sapiens, alungat din Eden si este cu siguranta generata de natura noastra neregenerta. Iata de ce nu trebuie exultata pt ca e pacat ce reclama pocainta, un termen disparut astazi din vocabularul crestin. Nu stiu daca termenul e fundamentalist sau nu dar e neinteresant in fata atitor subiecte apetisante pt lumea crestina americana preluate din preocuparile oamenilor ce traiesc fara de Dumnezeu in lume.

    Like

   2. Este evident ca, prada fiind unei hermeneutici literaliste si reductioniste, pe care ne-o ‘vindeti’ drept credinciosie, nu va puteti desprinde nicicum de patriarhalism. In definitiv este dreptul dvs atita vreme cit nu incercati sa ni-l bagati pe git.
    In alta ordine de idei, desi este adevarat, si nu este nimic rau in asta, ca Dumnezeu ne-a facut diferiti, nu numai anatomic, faptul ca nu exista atitea ‘filosoafe’ citi filosofi sunt pe lume poate avea o mie de explicatii legitime, care nu au nimic de-a face cu explicatiike dvs umorale.

    Like

  2. cred ca nu ati cunoscut-o pe mama doamnei natalia marandiuc care de fapt e domnisoara natalia marandiuc,

   cred ca aveti o parere gresita despte teologie in general si despre cea produsa de femei in special, in ciuda dragostei dvs.
   pacat.
   asta din cauza ca mie mi se pare ca în domeniile mentionate de dvs. nu conteaza atit de mult ce ne place sau ce avem impresia ca stim, ci ceea nu ne place si ceea ce in mod sigur nu stim, ci facem doar prezumtii.
   ca sa il amintesc pe filozoficul toma caragiu, că așa-i în tenis…

   Like

  1. De fapt nu de sistem, ci de vatafii cu apucaturi autocratice care, temporar dar temeinic, au condus (si unii mai conduc inca, direct sau indirect) scolile de teologie evanghelice de la noi.

   Like

   1. Asa le spunem, eufemistic vorbind, unora dintre aceste buticuri educationale, unele dintre ele veritabile afaceri de familie.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s