Asta este invatamintul romanesc. Putred si stricat pina la radacina. Victima a arbitrariului si a diverselor apucaturi ale profesorilor-casapi.
Cred ca studentul ar trebui sa faca contestatie si sa mearga pina in pinzele albe.

Vaisamar

Am aflat astăzi, cu imensă stupefacție, că un student care scrie de 10 la examenul de licență ajunge să ia 8,5 doar fiindcă un profesor din comise nutrește bănuiala că studentul respectiv a copiat.

Ceilalți membri ai comisiei vor să-i dea nota 10, dar profesorul suspicios se opune. Simte nu știu ce junghiuri prin diverse părți ale forului său interior care îl încredințează că e vorba de fraudă. Nu poate dovedi, dar simte „în măruntaie” că rezolvarea subiectului este prea bună ca să fi fost scrisă toată din capul studentului. Candidatul trebuie să fi copiat de undeva. Dar de unde? Fiindcă deocamdată nu s-a publicat în românește nimic care să semene cu ce a scris candidatul. Căutările pe internet sunt fără niciun rezultat.

În realitate, n-a fost vorba de nicio fraudă, după cum știu foarte bine, fiindcă se întâmplă să cunosc acest caz „de la sursă”.

Absolventul cu pricina a…

View original post 230 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s