Marturia unui fost securist

O interesanta marturie a unui fost securist.

http://blip.tv/resurse-pipera/marturia-unui-fost-securist-5903017

O multime de lucruri interesante despre felul in care Securitatea persecuta pe crednciosi in perioada comunista, alaturi de tot felul de naivitati, tipice unei anume intelegeri a credintei evanghelice.

Nu stiu exact cine este cel care prezinta aceasta marturie. Se pare ca a lucrat la Securitatea din Hunedoara.

El s-a convertit in urma marturiei unei credincioase penticostale si a vindecarii miraculoase a fiicei lui, ca urmare a rugaciunii unuia dintre credinciosii pe care ii persecuta, si ca urmare a acestui lucru a fost eliminat din Securitate.

De asemenea, din marturia lui reiese faptul ca a fost implicat in persecutarea pastorului baptist Petru Dugulescu.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

9 thoughts on “Marturia unui fost securist”

 1. Nu stiu daca chestia cu nevasta ce-si batea barbatul e adevarata ori ba,dar amuzanta nu e. AM cunsocut mai multe cazuri de barbati ce s-au pocait si a caror neveste s-au suparat. Nereusind sa-i convinga cu argumente si/sau farmece, “doamnele” au recurs la insulte… fiind convinse ca respectivii se vor razbuna si nu se vor lasa sa fie insultati. Femei care inainte n-aveau curaj sa deschida gura in fata barbatului, dupa ce acesta s-a pocait, ele ii testau in felul acesta nedemn… Nu-s daca ce spune omu’ asta e-adevarat dar nu e nemaiuzit. Dracu’ s-a folosit de sotul nepocait pt a-l “recupera” pe cel stramutat din imparatia sa in imparatia luminii.
  Am cunoscut si cazuri inverse…dar ma abtin ca-i off-topic.

  Like

 2. Si eu imi aduc aminte ca l-am auzit pe la mijlocul lui ’84; era cu fetita. Intimplarea pare asemanatoare cu cea spusa atunci -parca mi-aduc aminte si de glontul in cada de baie- , daca memoria nu ma insala.

  Like

 3. Ce sa spun? Nu stiu. Daca cineva stie cu adevarat mai multe, il rog sa ne spuna. Oricum, povestile astea cu securisti sunt intotdeauna complicate.

  Like

 4. se pare ca afacerea e un pic controversata, unii spunind ca nu e chiar asa cum spune, ba chiar pe dos.
  tioul a fost dupa 1984 in bis din pirneava unde a spus in mare aceleasi lucruri si fiica lui a cintat 2 cintece. avea vreo 5 ani. din cite tin minte atunci era baptist…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: