Circul ‘evanghelic’ (in sensul tudorist al cuvintului) continua si se extinde.
Cine stie, poate ca aceasta mascarada ii va cponvinge, in sfirsit, pe evanghelicii romani ca exte nevoie de o noua traducere a Bibliei.
Una cu adevarat ecumenica ar fi cea mai potrivita, dar, data fiind starea precara a relatiilor dintre confesiunile crestine, in primul rind din pricna unor chestiune interne ale ortodoxiei, dar si a sectarismului celorlalte confesiuni, asa ceva mi se pare iluzoriu, deocamdata.

Vaisamar

Nu mică mi-a fost uluirea când am aflat că procesul privitor la Biblia Cornilescu se poartă de fapt pe două fronturi. Un proces e judecat la Secția a IV-a și celălalt la Secția a V-a.

Mai jos puteți vedea informațiile publicate pe site-ul Tribunalului București.

doua procese

Societatea Evanghelică Română (reprezentată de av. Daniel Cuculea) urmărește pe de o parte să blocheze tipărirea Bibliei Cornilescu de către cele 6 organizații pe care le dă în judecată, iar pe de altă parte să-și adjudece dreptul de autor pentru versiunile Cornilescu.

dosar 1

Mai jos informații despre al doilea dosar.

dosar 2

Dacă înțeleg bine mecanismele judiciare mioritice, procesele vor evolua separat, deși ele sunt strâns legate.

Concluzie preliminară: prin cele două acțiuni inițiate de SER (Daniel Cuculea) românii dovedesc încă o dată că au un fel foarte original de a mulțumi celor care le-au pus cândva Scriptura în mână. În 1921 Societatea Biblică Britanică a furnizat hârtia…

View original post 103 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “”

  1. Trist si pacat. Pe vremuri, cind oamenii mai credeau in Sfinta Scriptura, se intelegea cum ca crestinii n-au voie sa se judece la tribunalele seculare. Apostolul se mira ca nu e cineva matur sa judece intre frate si frate. Azi… nu mai stie nimeni (in afara de fundamentalisti) ce-i literar si ce-i metaforic. ASa ca “pac la” sectia IV si V (bine ca nu mai functioneaza si Directiile cu numere asemanatoare ale Secu!!!).
    Dar tot mai am o mirare. Se spunea acum vreo 3 luni ca Societatea Biblica Britanica are drepturile de autor trecind termenele… Apoi, se nascu o polemica trans-Atlantica in care eram mustrati ca am criticat aceasta societate, pe drept, respectata pt ca pretinde drepturi de autor. Acum se pare ca nimeni n-are treaba cu britanicii… ci cu societati mai putin cunsocute. Cine sa mai priceapa ceva?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s