Votez Teodor Baconschi si Camelia Bogdanici

Asa cum explicam AICI, eram decis sa nu votez cu ocazia acestor alegeri. Motivul principal este lipsa vointei politice de restructurare din temelii a PDL-ului, dupa pierderea guvernarii. Membrii acestui partid, aflat la putere in ultimii ani, pina nu demult, au vadit ca sunt, in mare, la fel de corupti si de incompetenti ca si neocomunistii din PSD sau pseudoliberalii lui Fenechiu si Antonescu. Congresul PDL a consfintit, sub conducerea ‘buldogului’ Blaga, status quo-ul impus de baronii PDL, care s-au tinut cu tot dinadinsul de ciolanul politic din care s-au infruptat cu lacomie pina  nu demult.

Am realizat insa la un moment dat ca absenta mea de la vot, ca si a altor dezamagiti si satui de a alege raul cel mai mic, ar putea aduce in Romania o noua dictatura bolsevica, fie ea si una ‘soft’. (vezi de exemplu AICI).

Realizarea acestui lucru n-ar fi fost suficienta in a ma determina sa votez daca optiunile pe care le aveam in colegiul de care tin n-ar fi fost conforme convingerilor mele, cel putin intr-o masura suficient de mare.

Decizia finala a venit atunci cind am aflat ca cei doi candidati ai ARD in colegiul meu sunt Teodor Baconschi si Camelia Bogdanici, oameni pe care ii cunosc destul de bine si in care am incredere, in limite rezonabile, omeneste vorbind.

Deci, duinica 9 decembrie, cu mila lui Dumnezeu voi vota impotriva neobolsevismului. Traiasca democratia, chiar si pirpirie, asa cum e ea aici in Balcani. Dumnezeu sa aiba mila de Romania!

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “Votez Teodor Baconschi si Camelia Bogdanici”

  1. PDL trebuie votat pt ca , la fel ca toate partidele PPE din Europa, a produs buna-stare, scaderea coruptiei si democratie; nici nu vreau sa imi imaginez cum ar fi aratat tara daca PNL ar fi fost la putere si dupa 2008 ; chiar si in alternativa horror in care USL ar cistiga alegerile, mie imi ramine speranta ca Basescu va fi, ca si pina acum, acelasi presedinte educat, elegant si democrat veritabil si ca va apara poporul de abuzurile actualei guvernari ; dl Basescu stie mai bine ce ii trebuie poporului, astfel incit sper ca chiar daca USL va avea majoritatea in Parlament, presedintele nu va desemna un prim ministru dupa voia USL, ci dupa voia domniei sale , pt ca doar domnia sa stie ce e mai bine pentru Romania . Sper ca USL sa nu poata repeta furtul a trei milioane de voturi , cum au facut la referendum astfel ca ma astept ca DNA sa-i ancheteze din nou pe aceia care vor avea nesimtirea de a vota cu USL ; din pacate, DNA nu a reusit sa probeze decit furaciuni hesemnifivative la referendum, desi au fost furate milioane de voturi ; sper ca dupa aceste alegeri, DNA sa fie mai eficient .Alegatorii ar trebui sa nu uite ca cine voteaza cu USL este dusmanul tarii ( bolsevici, fascisti sau rusofili ) pe cind cei care voteaza cu PDL si il sprijina pe Basescu sint patrioti, democrati, proeuropeni si de dreapta ….

    Like

  2. Absolut. Prietenia noastra nu depinde de acordul asupra unor idei, ci de istoria noastra comuna si de credinta noastra in Cristos, Fiul lui Dumnezeu.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s