BCR – Nu gindim la fel – raspuns amenintarilor domnului Ionut Stanimir

https://danutm.files.wordpress.com/2011/06/divers-bcr-nu-gandim-la-fel.png?w=524&h=482

Domnule Stanimir,
Va marturisesc ca nu ma surprind amenintarile dvs. Sunt obisnuit cu ele din perioada comunista.
Va asigur insa ca le iau in serios. Este evident ca nimeni nu se poate compara cu mijloacele pe care le poate mobiliza o banca fara scrupule in apararea mijloacelor imorale cu care incearca sa-si creasca profitul.
Remarc insa maniera securista in care incercati sa incriminati delictul de opinie si fiti sigur ca voi apela in acest sens la ajutorul unor oameni specializati in drepturile omului. Iar aceasta nu va ramine fara ecou international. Daca ati uitat cumva, va aduc aminte ca nu ne mai aflam sub dictatura. Si ca, asa cum ati vazut cu ocazia incercarii de lovitura de stat a USL, apucaturile dictatoriale nu mai au trecere in Uniunea Europeana. Renuntati deci la aceste apucaturi demne de o republica bananiera.
Daca doriti o confruntare publica, atunci va garantez ca o veti avea. Si veti pierde din ea, asa cum s-a intimplat si prima data.
Pina atunci, poate mai incercati odata sa ne explicati (sper ca nu va faceti iluzia ca aceasta discutie este una privata) la cel fel de discriminare va referiti, atunci cind pretindeti ca noi romanii suntem cu totii niste obsedati sexual. Nu, domnule Stanimir, va repet, nu gindim la fel.
Cit despre invitatia de care vorbiti, ea este una fara acoperire, o simpla vorba goala. Doar nu credeti ca ma voi sui in avion sa ma prezint cu caciula in mina la dvs la Bucuresti ca sa va explic ceea ce va prefaceti ca nu intelegeti.
Daca doriti cu adevarat sa discutam pe aceasta tema, veniti la Iasi si, daca voi fi in tara in acel moment, sunt gata sa ne vedem si sa discutam intr-un loc public. Ca sa nu avem discutii.
Mingea este in terenul dvs.
Si, a propos, uitati-va putin pe contul You Tube al bancii dvs si veti vedea ca toti comentatorii de acolo remarca caracterul scabros si jignitor al acestui nou clip publicitar, care si celor anterioare. Ma tem ca dintre noi doi dvs sunteti cel care care trebui sa se mai analizeze odata.
Va anunt in final ca in curind ma voi adresa si directorului bancii dvs. M-as mira ca domnia sa, ca cetatean european, sa incurajeze asemenea atitudini incompatibile cu lumea in care traim.
Imi pare rau, dar ca tem ca nu mi-a mai ramas nici un fel de stima pentru dvs. Si eu nu obisnuiesc sa umblu cu vorbe goale. Deci, inchei, cu dezamagire,
Danut Manastireanu

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

8 thoughts on “BCR – Nu gindim la fel – raspuns amenintarilor domnului Ionut Stanimir”

  1. Multumesc frumos pentru felicitari. Dar aceasta nu ma incalzeste prea mult. Daca sunteti de acord, de ce nu adaugati si vocea dvs. la acest protest, scriind direct bancii.
   Domnul Stanimir continua sa creada ca sunt un soi de moralist desuet.
   Daca mai multi dintre noi l-ar confrunta cu imoralitatea acestei campanii, poate ca ar intelege – daca nu din convingere, macar din pricina riscului de pierderi din profit, chiar daca n-ar fi de acord.
   Deci, sunttei gata sa faceti mai mult decit sa ma felicitati?

   Like

 1. Felicitări domnule Dănuţ Mănăstireanu. “Aradul Evanghelic” este alături de dumneavoastră în acest demers. Ne-ar fi de un real folos dacă aţi publica o adresă de e-mail unde ne-am putea adresa domnului Stanimir. Sau dacă nu puteţi din diferite motive se poate printr-un comentariu pe adresa blogului Aradul Evanghelic.
  Mulţumim

  Like

 2. Domnilor,astia sunt niste hoti.Nici nu stiti cate clauze abuzive ascund contractele oamenilor ce au credit la aceasta banca.Sunt procese in toata tara iar banca joaca foarte dur avand relatii la nivel inalt.ce va pot spune despre acest domn Stalinmir este ca trebuie sa aveti mare grija cu el..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s