BCR recidiveaza – Apelind din nou la instincte primare

Ati vazut cumva noul spot publicitar licentios de la BCR? Este vorba de acelasi faimos credit Divers BCR. Se vede ca nu le-a iesit pasenta de prima data si trebuie sa apeleze la ceva si mai scarbos decit promovarea desantata a infidelitatii in familie.

Baietii astia care fac PR-ul acestei banci  – vezi detaliile acestei companii de doua parale in postarile anterioare despre BCR (care fac si PR-ul altor institutii, inclusiv al unor ONG-uri respectabile), ca si cei de la BCR care le comanda, par sa fie de-a dreptul obsedati sexual.

De data asta insa se dau culti, cu aluzii la Basic Instinct. Din pacate nu le-ai iesit nici de data asta, ca si data trecuta, decit o chestie scabroasa. Vorba rusului, ‘niet kultur’.

O fi vorba de niscaiva pui de securisti fara rusine si fara scrupule, dar cu proptele beton.

Ce ziceti, mai punem, de un boicot? Ca stricatii astia nu aud decit atunci cind ii atingi la profit.

* * *

Daca n-ati vazut inca clipul pentru exemplificare, iata-l aici:

BCR – NU GINDIM LA FEL!

Nota: Daca aveti vreme, cititi si comentariile de pe You Tube. Merita. Ele dovedesc faptul ca, slava Domnului, nu toti romanii gindesc precum obsedatii de la BCR.

* * *

Redau mai jos mesajul transmis domnului Ionut Stanimir care se ocupa de relatii publice la BCR – Erste Bank.

Domnule Stanimir,
Observ ca BCR, in loc de a reveni la decenta, recidiveaza, cu noul clip pentru creditul Divers BCR, cu tema pretinselor obsesii sexuale ale tuturor romanilor. Va informez din nou ca obsesiile dvs. nu sunt si obsesiile noastre.
Si va avertizez ca de data asta nu ne mai oprim din boicotul nostru. Ne-a ajuns modul batjocoritor in care ne tratati pe toti ca pe niste prosti, cu argumente de doua parele, precum aceasta hotaririle CNA (o institutie care nu se mai bucura de cnici un fel de credibilitate in Romania) sau explicatiile penibile ale Consiliului Roman al Publicitatii, o institutie foarte probabil formata din oameni cu aceleasi frustrari psihanalizabile ca si dvs.
Nu cred ca goana dvs. disperata dupa profit cu orice pret trebuie sa mearga atit de departe incit sa arunce in troaca mizeriei morale pe toti romanii. Exista totusi o limita in toate.
Va rog inca odata sa va treziti si reveniti la decenta.
Imi pare rau, dar nu pot spune nicicum nici ‘stimabile, si nici, ‘cu respect’.
Danut Manastireanu

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “BCR recidiveaza – Apelind din nou la instincte primare”

  1. Reblogged this on Frică şi cutremur and commented:
    Chiar ca nu pot să înțeleg de ce se insistă pe astfel de campanii publicitare. Din reclama asta nu înțeleg altceva decât că trebe musai să te prezinți precum Sharon Stone pe la bancă dacă mai vrei să ți se aprobe ceva. Poate că așa gândește BCR. Destul de rău …

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: