Studii Teologice – O lista (incompleta) a tezelor de doctorat dedicate teologiei lui Dumitru Staniloae

In seara aceasta am primit de la Prof. Dr. Adrian Marinescu, de la Universitatea Ludwig-Maximilian din Munchen un mesaj in care anunta aparitia in acest an a unui numar omagial al revistei ortodoxe Studii teologice, dedicat teologiei Pr. Dumitro Staniloae, cu acazia impliniriia 20 de ani de la trecerea lui la cele vesnice.

Cu aceasta ocazie, coordonatorii acestui numar au luat initiativa adunarii pe o pagina a sitului revistei a unei liste a tuturor tezelor de doctorat dedicate teologiei lui Staniloae. Lista este deocamdata incompleta si contine unele erori (pe ele pe care le-am observat le-am semnalat deja initiatorilor), dar sper ca aceasta va fi curind completata si corectata, cu ajutorul celor interesati.

De aceea as vrea sa va rog sa transmiteti mai departe aceasta informatie, celor care ar putea contribui cu informatii la acest proiect.

Pagina respectiva poate fi accesata AICI.

NOTA

Intr-un al doilea mesaj al Prof. Munteanu am primit si urmatoarea rugaminte, pe care v-o transmit mai departe:

V-aș fi recunoscător dacă ne-ați putea ajuta și în continuare. Mai ales dacă ați dispune de fotografii inedite și scrisori de la Păr. Dumitru Stăniloae pe care ni le dorim publicate înainte de toate în nr. tematic. Așteptăm de la dvs și orice altă propunere.
Știu că Păr. Stăniloae a fost de mai multe ori, sau, cel puțin, în mai multe locuri în America. Nu am atât de multe contacte acolo. Însă dacă am putea să recuperăm din fotografiile făcute acolo (poate unele publicate prin unele reviste, la capitolul stiri sau altfel) și din corespondență, ar fi foarte bine.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Studii Teologice – O lista (incompleta) a tezelor de doctorat dedicate teologiei lui Dumitru Staniloae”

  1. Am onservat cu bucurie ca intre referentii revistei Studii Teologice sunt si doi dintre teologii evanghelici mai tineri: Corneliu Constantineanu si Emanuel Contac. Felicitari lor si aprecieri pentru noua deschidere ecumenica a revistei.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s