HotNews despre situatia demografica a Romaniei

Cresterea demografica negativa duce progresiv la imbatrinirea populatiei si la o multime de implicatii, unele dintre ele potential foarte grave in Romania. Politicienii nostri, in orbirea si incompetenta lor, sunt complet neinteresati. Din pacate, la fel de neinteresati par sa fie liderii si teologii bisericii. Probabil a venit vremea ca specialitii in demografie sa devina profetici.

Iata inceputul articolului de pe situl HotNews, care este insotit de o serie de grafice foarte relevante.

* * *

Populatia  Romaniei continua sa se diminueze, numai intre 2010-2012 “disparand” circa 106.000 de persoane, potrivit unei cercetari a INSSE finalizate in urma cu doua zile si obtinuta de HotNews.ro. Reducerea populatiei este mai puternica in orase decat in sate si comune, doar cateva judete inregistrand sporuri naturale pozitive. Structura pe varste a populatiei confirma procesul de imbatranire demografica din Romania si cresterea numarului si a ponderii populatiei varstnice (de 65 ani si peste).

Cititi AICI intreg articolul.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s