Proiectul Sf. Nicolae acum si in georgiana si rusa

In martie 2009 va spuneam AICI cite ceva despre Proiectul Sf. Nicolae initiat de World Vision, o colectie de mici portrete ale unor sfinti (si sfinte) care au train nu numai in contemplatie, ci s-au si implicat in apararea orfanului si a vaduvei, si a altor forme de angajare sociala, asa cum ne invata evanghelia lui Cristos.

Dupa ce am semnalat aparitia textului acestui proiect in limba romana si engleza, nu v-am mai informat de alte noutati legate de proiect.

Vreau sa va anunt acum, cu bucurie, aparitia a doua noi versiuni ale acestui text. Prima, aparuta in limba georgiana, a fost publicat anul trecut, la Tbilisi, sub ingrijirea colegei mele Nana Danelia.

A doua versiune, de data aceasta in limba rusa a aparut anul acesta la Moscova, sub ingrijirea colegei mele Natalia Cherednichenko, si tocmai am primit citeva exemplare.

Lucrarile publicate in Georgia si Rusia sunt distribuite in proiecte World Vision, ca si in proiecte sociale cu adolescenti ale diverselor biserici din cele doua tari.

Fiecare dintre cele doua versiuni adauga citeva scurte biografii la cele publicate anterior. Este vorba de sfinti importanti pentru spatiile eclesiale respective.

Ambele versiuni continua sa pastreze dimensiunea ecumenica a proiectului. De asemenea, grafica acestor noi profiluri este realizata de acelasi artist, prietenul meu Cristian Bandi.

In prezent se lucreaza, destul de incet, e adevarat, la editarea unei versiuni arabe a textului, la care, ca si la cele de mai sus, vor fi adaugate citeva profiluri noi, de  sfinti preocupati de justitia sociala in spatiul arab.

Continui sa adun traducerea in engleza a profilurilor adaugate la fiecare dintre aceste versiuni, in speranta ca peste ceva vreme voi putea alcatui un volum cu 100 de profiluri de sfinti angajati social.

Spuneti si voi o rugaciune pentru acest proiect, daca credeti in valoarea lui.

De asemenea, puteti vizita blogul proiectului, la linkul de mai sus. Sunt deschis in continuare la a primi sugestii de personalitati crestine care se potrivesc acestui profil. Va multumesc.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “Proiectul Sf. Nicolae acum si in georgiana si rusa”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: