Richard Rohr at Simbata de Sus – One Men’s Rites of Passage

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

5 thoughts on “Richard Rohr at Simbata de Sus – One Men’s Rites of Passage”

 1. Oare eu de ce nu văd nimic aici în browserul meu, vă rog?
  Am Mozilla Firefox ver.13. O fi de vină vreo setare…

  Tocmai citesc cartea lui Richard Rohr despre Eneagramă. Ce bine ar fi dacă s-ar traduce şi în româneşte… Ce nevoie avem de asemenea cărţi profunde şi în acelaşi timp realiste, deschizătoare de perspective.

  Si apropo de Eneagramă, am văzut în Lista dvs de dorinte de pe Amazon că vă interesează cartea lui Don Richard Riso & Russ Hudson pe aceeaşi temă. Vestea bună este că s-a tradus în româneşte – şi este bine tradusă – de către Editura MIX, sub titlul Înţelepciunea Eneagramei.

  Sunt unul dintre vizitatorii fideli şi tăcuţi ai blogului dumneavoastră. Vă felicit pentru bogăţia şi diversitatea de domenii abordate. Şi pentru perspectivele deschise.

  Like

  1. Si eu folosesc de obicei Mozilla. Si nici eu nu pot vedea videoclipul.
   Se pare ca exista o incopmpatibilitate intre Mozilla v 12.0 si Adobe Flash Player. Probabil o vor rezolva in citeva zile. Sper sa scapam cindva de primitivismul Flash-ului. Apple functioneaza foarte bine fara el.
   Va recomand sa folositi pentru urmatoarele zile un alt brouser. De exemplu Google Chrome. Mie nu-mi place Internet Explorer de la Microsoft, din pricina apucaturilor lor monopoliste.

   Like

  2. Stimata doamna,
   Multumesc frumos pentru informatia legata de eneagrama. Nu stiam ca aceasta carte a aparut in romaneste. Acum plec din nou din tara, dar sper sa comand carte cind revin.
   Multumesc mult si pentru aprecieri. Am observat de-a lungul timpului ca am multi vizitatori tacuti. In general oameni de calitate, care nu sunt atrasi de dezbaterile, adesea penibile, de pe bloguri.
   Desi blogurile sunt evaluate (si) dupa numarul de comentarii, si numarul redus al acestora pe blogul meu este o scadinta, din aceasta perspectiva.
   Interesul unei persoane ca dvs. pentru ceea ce scriu face cit zece mii de comentarii. Cuscra mea, Vio Negrutiu mi-a vorbit adesea cu pretuire despre dvs. Sanatate.

   Like

 2. Stimate domnule Dănuţ Mănăstireanu,

  Vă mulţumesc pentru mesajul amabil şi drept răspuns am să vă fac şi eu o confesiune tot aşa de publică…
  În primii ani după Revoluţie am văzut la TV un reportaj despre colegiul Wurmbrand din Iaşi. Am fost atât de încântată să ascult viziunea celui care vorbea despre principiile intenţionate ale acelei şcoli. Era o viziune, aş spune, „în spiritul lui Wurmbrand”: deschisă, spre oameni şi spre cunoaştere, şi aspirând la excelenţă, departe de închiderea şi izolarea obişnuită într-un ghetou confesional.
  Uite un nume de reţinut neapărat, mi-am zis. Omul acesta are cu adevărat ceva interesant de spus. Merită toată atenţia!
  Pentru mine, numele dumneavoastră era atunci complet necunoscut. Aşa că, vedeţi, interesul meu pentru ceea ce spuneţi sau scrieţi este mult mai vechi decât apariţia blogurilor. Şi nu e de mirare interesul, din partea cuiva „ca mine” :), probabil că este o comuniune de aspiraţii.

  Cât despre rating şi comentarii, acestea nu sunt în nici un caz criterii de valoare. Dar cred că în cazul blogului dumneavoastră există şi o abţinere de la comentarii ştiindu-se că nu toleraţi orice aberaţie sau banalitate numai de dragul amabilităţii, ci amendaţi pe loc intervenţia nefundamentată, iar uneori mai trimiteţi şi la plimbare…Explicaţia este că ţineţi la calitatea discuţiei de pe blog, iar calitatea nu prea face trafic.

  Cu tot respectul,
  Viorica Juncan

  Like

  1. Inca odata, multumesc foarte mult.
   In ce priveste scoala Wurmbrand, din pacate ea este acum departe de ceea ce eu am visat. Nu spun neaparat ca e rau. Ci doar ca este altceva. Visurile se nasc si – uneori – mor, in mod dureros. Asa e viata. Important este sa nu ne dam batuti si sa continuam a visa. Iar din cele care au murit sa recuperam ceea ce se mai poate recupera.
   Cu egala pretuire,
   Danut

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s