Ce inseamna Persona pentru mine? Dar pentru tine?

O prietena virtuala remarca nu demult ca in ultima vreme mai degraba rebloghez textele altora decit sa scriu texte originale. Observatie absolut corecta si situatia absolut inevitabila, din pricina calatoriilor mele profesionale fara sfirsit.

Neputind sa scriu eu insumi, incerc sa-mi slujesc prietenii care adasteaza pe aici, sau pe Facebook, cu lucruri interesante prodiuse de altii. Va veni, probabil, si vremea de a scrie mai multe.

Banuiesc ca, in ciuda existentei pe blog a paginii numite Argument, unii dintre cei care viziteaza blogul se intreaba inca de ce scriu aici si cum gasesc timp pentru asta, cu viata mea atit de agitata.

Dincolo de cele spuse deja, vreau sa adaug faptul ca acest blog este unul dintre mijloacele prin care incerc sa-mi pastrez normalitatea (atita cita este), sanatatea mentala (care si ea este ceva relativ) si, mai ales, libertatea de exprimare, care este unul dintre cele mai importante valori personale.

In al doilea rind, blogul este un mijloc de a pastra legatura si de a influenta oameni cu care contactul personal este imposibil, din pricina distantei geografice.

Nu am timp acum sa adaug mai multe. Poate o voi face alta data (eventual la 2.000.000 de accesari 🙂 )

Pina atunci insa, vreau sa pun si eu o intrebare celor care vin din cind aici, daca aveti cumva chef sa raspundeti:

Ce anume va face sa reveniti pe acest blog? Ce inseamna Persona pentru voi?

Si pentruca comentariile presupun o anume masura de identificare, fie ea si sub pseudonim (acceptabil, atita vreme cit comentariul, fie el negativ, sau pozitiv, este decent), adaug un scurt chestionar, la care se poate raspunde fara identificare. Iata-l:

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

13 thoughts on “Ce inseamna Persona pentru mine? Dar pentru tine?”

  1. Multumesc pentru aceasta sugestie. Am adunat de-a lungul timpului o multime de citate foarte interesante din cartile citite pe Kindle si am si pus din cind in cind di ele (de exeplu din The King Jesus Gospel, a lui Scot McKnight).
    Planuiesc de mult sa pun si altele, dar timpul nu-mi mai ajunge. Voi incerca, totusi.

    Like

  2. Cand timpul va permite:
    Doar un lucru mi-ar mai place sa vad (deja o faceti cu cartile si teologii preferati, de ex cu Rohr), sa ne dati citate scurte (mie imi plac si cele lungi) sau pareri succinte din diferite carti teologice in Limba Romana sau Engleza, carti cu care noi nu am avea tangenta niciodata din diferite motive (geografice, out of print, frica 🙂 etc).

    Un “best practice” este sa va umpleti buzunarele cu “post it notes” si sa marcati cand cititi ceva seminficativ si apoi sa postati pe blog cand aveti de lucrat la calculator.

    Like

  3. Sunteti cea mai buna sursa de informatii din lumea crestina “worldwide” si in mod special sunteti implicat “bilingually” (nu stiu cate alte limbi vorbiti in afara de Romana, Engleza, Franceza si nici cuvantul care ar descrie numarul de limbi 🙂 ). Pe deasupra, cateodata contribuiti cu perspective neintalnite in spatiul virtual romanesc, care ne face sa ne gandim mai adanc la ceea ce credem. (Your posts are thought provoking!) Partea cea mai surprinzatoare este cum sunteti de “cuplat” si la curent cu semnalarea diferitelor conferinte, discutii publice, evenimente si discursuri, multe de care am aflat pe acest blog, desi cateodata au avut loc chiar in orasul meu. Sunteti printre putinii “global bloggers”.Va apreciez munca foarte mult!

    Like

  4. Preaiubit fr. Danut,

    Va marturisesc ca blogul d-voastra este o adevarata binecuvantare pentru mine. Ma ajuta sa-mi pastrez “normalitatea si sanatatea mintala” in acest context canadian multicultural in care imi petrec existenta. Inca de cand studiam teologia ortodoxa la Cluj am auzit de d-voastra si am inceput sa va urmaresc contributia teologica.

    Domnul sa va calauzeasca in tot ceea ce faceti spre Slava Lui.

    Un Mare Multumesc!

    Cu pretuire,
    Radu Girboan

    Like

  5. Pentru mine e posibilitatea de a avea acces la informatii si puncte de vedere argumentate cu privire la diverse subiecte prea putin dezbatute in mediul evanghelic.

    Like

Leave a comment