Statul român cu funcţionari „creştini de două mii de ani (şi mai bine)” refuză azil unui creştin iranian condamnat la moarte. « Methoughts, mefeats and medefeats

Statul român cu funcţionari „creştini de două mii de ani (şi mai bine)” refuză azil unui creştin iranian condamnat la moarte. « Methoughts, mefeats and medefeats.

Va invit sa facem ceva impreuna pentru a indeparta aceasta rusine. Haideti sa scrie domnului Baconschi, premierului Boc si presedintelui Basescu in legatura cu aceasta problema.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

5 thoughts on “Statul român cu funcţionari „creştini de două mii de ani (şi mai bine)” refuză azil unui creştin iranian condamnat la moarte. « Methoughts, mefeats and medefeats”

  1. Care o fi legatura dintre pompoanele cu care se faleste BOR-ul si decizia instantei?… Sugerati ca ortodoxia i-a orbit pe judecatori in decizia luata. Asta e, evident, o prostie!

   Like

   1. Eu unul n-am facut nici o legatura. Altii insa s-au intyrebat – si mi se pare legitim, date fiind apucaturile intolerante specifice romanilor – daca nu cumva faptul ca iranianul s-a inchita intr-o biserica penticostala, nu una ortodoxa, a jucat vreun rol in aceasta decisie.
    Cu alte cuvinte, nu este neaparat chiar asa o prostie. Ca sa nu mai vorbim de discrepanta intre pretentiile de crestini ale romanilor si aceasta decizie potential criminala.

    Like

 1. Nici macar nu avem date in sensul ca instanta a judecat stramb! Poate, functionarii si-au facut doar datoria si au judecat conform regulamentelor. Pe de alta parte, cum ati spus, e adevarat ca decizia e potential criminala.
  Intrebarea mea e urmatoarea: le putem cere unor functionari (unii atei, altii crstini, altii poate amorali) sa nu judece conform legilor Cezarului (lucru pentru care sunt platiti), ci conform legilor moralei?
  Cat despre lecturarea deciziei instantei in cheia intolerantei “specifice romanilor” mi se pare implauzibila datorita laicizarii generalizate a societatii romanesti. Eu cred ca putin le pasa celor de la Emigrari unde s-a inchinat respectivul iranian. Mai degraba i-a interesat de vreo eventuala spaga, care, dupa cum se pare, nu a venit! Oricum, la romani corutia bate intoleranta religioasa in topul “apucaturilor”!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s