Mama mea s-a dus sa se odihneasca la Domnul – UPDATE

Mama mea, Minuta Manastireanu, ne-a parasit astazi pentru o viata mai buna alaturi de Domnul.

S-a nascut la 18 aprilie 1925 in comuna Socrujeni, judetul Botosani, ca primul copil al lui Dumitru si a Elenei Serediuc. Parintii ei, si bunicii mei dragi, au fost primii credinciosi evanghelici din satul Drislea, Botosani, in care au trait. Familia Serediuc a avut zece copii, dintre care unii sunt inca in viata.

Mama mea a fost, in copilarie, martor al persecutiilor la care au fost supusi evanghelicii in tipul regimului legionar si al celui antonescian, dupa care a trait, cea mai mare parte a vietii ei, ca membru al minoritatii evanghelice romanesti din Iasi, care a fost persecutata in diverse feluri de regimul comunist. La povara persecutiei a adaugat si fiul ei, cel care scrie aceste rinduri, atunci cind a intrat, din pricina activismului sau religios, sub observatia Securitatii.

La 28 noiembrie 1952 s-a casatorit cu Ioan Manastireanu, si impreuna au avut doi copii: Danut (cel care scrie aceste rinduri), si Marcela. La 22 octombrie 1984 sotul ei, si tatal meu, Nicu Manastireanu, asa cum ii spuneau prietenii, a trecut la cele vesnice, la virsta de 57 de ani. Ramasa vaduva, mama mea a trait timp de citiva ani in apartamentul lasat mostenire de tatal meu, impreuna cu sora mea, Marcela, pina in 1991, cind aceasta a plecat in Statele Unite, unde traieste si acum.

O serie de accidente cerebrale si vasculare au tintuit-o la pat in ultimii cinci ani. Sotia mea, Mihaela, este cea care a ingrijit-o cu sirguinta in acesti ani, cu ajutorul pretios al doamnei Ana Plamada, care ne-a slujit cu credinciosie aproape in fiecare zi in ultimii ani.

Ieri, doamna Plamada ne-a spus ca dupa opinia ei mama mea se apropie de final. Ultima zi a fost destul de agitata, si astazi am observat ceea ce pareau a fi semnele unui nou accident vascular, care probabil i-a fost si fatal.

Mama mea ne-a parasit astazi si a lasat in inimile noastre un gol pe care nimeni nu-l va putea umple. Ramine insa in urma amintirea slujirii si a caracterului ei.

Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

* * *

Miine, vineri 17 decembrie, seara la ora 7 pm va avea loc la noi acasa, in Valea Lupului, Aleea cu nuci 73, o scurta slujba de priveghi.

Sunt invitati toti cei care au cunoscut-o mai indeaproape.

Slujba de inmormintare va avea loc simbata 18 decembrie 2011, la ora 3 pm, la cimitirul Sfinta Treime din Pacurari.

Sunt invitati toti cei care doresc sa-si ia la revedere de la ea, pina la invierea de obste.

* * *

UPDATE

Multumesc si pe aceasta cale tuturor celor care au fost alaturi de noi, in mod fizic sau virtual, la aceasta durere.

Slujba de ramas bun a fost una discreta si cu inalta incarcatura spirituala. Multumiri speciale pastorului Danut Jemna si corului Bisericii Strajerul pentru slujirea lor cu aceasta ocazie.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

43 thoughts on “Mama mea s-a dus sa se odihneasca la Domnul – UPDATE”

 1. Draga Danut, nu sînt multe de spus în aceste momente. A plecat dintre noi o altă definiţie a blîndeţii şi seninătăţii. Aşa am cunoscut-o. Aşa o vom păstra pînă la reîntîlnire. Să ajungem cu toţii acolo! Asta doresc celor vii!
  Despre cei care au plecat? ferice de ei!

  Like

 2. Pierderea mamei este intotdeauna un lucru greu. La orice varsta. Dumnezeu sa te mangaie Danut. Speram sa ne revedem cu toti!

  Like

 3. Ma rog sa iti fie Domnul mangaiere in aceste clipe iar pilda mamei tale sa iti calauzeasca pasii in continuare pe Cale.
  Domnul sa ii dea odihna!

  Like

 4. “CRED IN INVIEREA MORTILOR CA V’A SA VINA….” – pana atunci, DUMNEZEU sa va mangaie pe voi, familia voastra si pe prietenii mamei voastre… Fiti binecuvantati de Domnul! Cu respect…

  Like

 5. stimate frate danut ma alatur si eu la greaua suferinta a perderi mamei dvs
  care e ceai mai schumpa de pe lume..condoleatna..si o mangaiere pentru
  aceasta mare perdere..si eu voi pleca in curnd..si nevom intlti cu cei dragii
  care au plecat prematur dintre noi.tatal meu a plecat in 1948 si eu aveam
  9 anii se duc oameni de bine..! mut har si pacea domnului isus sa v-a umple inima de bucurie..!

  Like

 6. La intrarea in spitalul parisian care se numeste, semnificativ, Hôtel Dieu, renovat in timpul celui de al II-lea imperiu, este o efigie a lui Isus si sub ea scrie: “Je suis la Résurrection et la Vie celui qui coit en moi, même s’il meurt, vivra.”(Ioan 11.25) Efectul pe care il are acest verset la intrarea intr-un spital este extraordinar. Nu poti sa nu te gindesti ca in moarte trecem de fapt spre adevarat viata si totusi….. absenta…… absenta nu poate sa nu doara. Condoleante.

  Like

 7. I was deeply saddened by the news about the death of your mother. I am so very sorry. This must be very difficult for you. Please remember that you are in our thoughts and prayers. May God bless you and your family in this time. I know how much you will miss her.

  May God bless you and your family during this time and always.

  Ben Anderson

  Like

 8. Danut, mi-e greu sa gasesc cuvinte potrivite, as vrea insa sa stii ca in duhul meu sunt alaturi de tine in aceste momente. Domnul sa dea mangaiere casei voastre!

  Like

 9. Buna tuturor,numele meu este MIrela am 18 ani si mi-am pierdut tatal acum 3 luni.Imi este foarte greu sa ma impac cu gandul ca nu mai este.Incerc sa astern aici cateva randuri in care sa-mi exprim durerea nespusa a mea si a mamei mele.Tatal meu a fost un om foarte puternic pana la varsta de 47 de ani cand Inima lui a incetat sa mai bata pe un pat de spital.Tragedia aceasta mi-a dat putere sa merg mai departe si sa sper.ca el acolo de unde este ma vegheaza si imi trimite ganduri bune.IMI ESTE FOARTE DOR DE EL:( .te iubesc TATA acolo unde esti tu:(

  Like

  1. Draga Mirela,
   Si eu mi-am pierdut tatal devreme, acum aproape 27 de ani. Ceea ce ne daruieste credinta crestina este speranta sigura a invierii si a reintilnirii cu cei dragi. Ma rog ca Dumnezeu sa-ti mingiie inima indurerata si sa-ti dea nadejde.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s