Concursul Arhetipuri 2011 – Votati proiectul Liberum Libri

Am primit recent mesajul de mai jos si il transmit mai departe cu bucurie, incurajindu-va, mai ales pe ieseni, dar numai, desigur, numai daca va place, sa votati proiectul Liberul Libri in cadrul concursului de arhitectura Arhetipuri 2011..

* * *

Buna ziua,

Va multumesc pentru ca ati votat proiectul Liberum Libri [asta e pentru mine :-)] si va rog sa il promovati mai departe prietenilor si cunoscutilor dumneavoastra. Dorim prin acest proiect sa facem cunoscut numele facultatii de arhitectura din Iasi in centrele culturale din Romania si, in acelasi timp, sa dezvoltam relatia dintre publicul iesean si arhitectura. Consider ca si Iasul are dreptul la reactivarea spatiilor istorice si la o arhitectura de calitate.De mentionat – vrem sa inlocuim ceea ce acum este o parcare de biciclete cu un pavilion cultural.

Iasul se numara printre finalistii celui mai important concurs de arhitecturs pentru spatiul public urban din Romania, intitulat „Arhetipuri 2011”.Dupa etapa intai, au ramas in concurs zece proiecte finaliste. Iasi se afla printre cele patru orase care s-au calificat mai departe, alaturi de Bistrita, Bucuresti si Cluj-Napoca. Putem sustine Iasul facand cunoscut evenimentul si votand proiectul Liberum Libri, Rapa Galbena aici.

Juriul apreziaza ca “Liberum libri este un activator de loc care suprascaleaza o carte si prin aceasta placerea cititului. Destul de originala propunerea opereaza cu coduri vechi si setari noi de citire. Proiectul imagineaza si directioneaza scenarii de intalnire in timpul lecturii. Printr-o alegorie – un set de metafore si asocieri care repersonifica cartea – aceasta propunere amplifica datele determinate ale sitului.

Cartea eliberata confera zonei de implant o conditie de spatiu in schimbare. Scenariul este capabil sa dezvaluie, cu anumite variatii, calitatile arhitecturale ale ansamblului. Prin convingatoarea putere vizuala pavilionul cu utilizare mixta poate sa functioneze convingator ca un obiect manifest contemporan pledand pentru cultura scrisa. Lectura este arta, informatie, imagini de strazi, publicitate etc.”

Multumesc pentru sprijinul acordat!
Cu respect,
Anca Profiri

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

4 thoughts on “Concursul Arhetipuri 2011 – Votati proiectul Liberum Libri”

  1. Proiectul a castigat premiul de popularitate al concursului. Multumim mult pentru sprijin! Ne auzim (dupa) sambata, cand va fi Gala Finalistilor la Bucuresti!

    Like

  2. multumim pentru suport si ne bucuram sa vedem si alti oameni interesati de calitatea spatiilor publice din Iasi 🙂 multumim

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: