Revista Impact nr. 1 – 9 – Arta culinara

Ca să vă îndulcim vă propunem şi o scurtă rubrică pentru bucătăria noastră. Pentru multe femei aceasta nu este o “artă” ci o corvoadă silnică pe viaţă, ca şi alte aspecte la fel de neplăcute: curăţenia casei, spălatul şi călcatul rufelor, etc. EA însă poate fi artă (în numerele viitoare Rodica Mocanu ne va iniţia în tainele “Artei ascunse”,comentînd pentru noi « HIDDEN ART » de Edith Schaeffer, soţia ilustrului teolog Francis Schaeffer) sau povară, depinde de atitudinea noastră.

Asadar, Cristina Lucescu ne propune reţeta unei prăjituri “extra”:

Foile –  10 albuşuri se bat spumă, apoi se adaugă 300 zahăr şi 300 gr. nuci măcinate, 4 linguri făină, mirodenii. Se coc 3- 4 foi pe dosul tăvii.

Crema –  se bat pe aburi 10 gălbenuşuri cu 300 gr. zahăr şi 3- 4 linguri apă, pîna se întăreşte. Separat se freacă 300 gr. unt, apoi cînd crema de ou s-a răcit se introduce puţin cîte puţin în unt.

Pe ultima foaie se unge foarte puţină cremă şi se presară nucă pralinata. Pofta bună!

 * * *

Adresa noastră, deocamdată, este: Mihaela Mănăstireanu, strada Columnei, nr.18, bl.K6, ap.6, cart. Dacia, IAŞI – telefon 981/61679.

Director onorific: Nora Fărăgău.

Colaboratori: Doina Ghica, Amelia Chiţescu, Liliana Romaniuc, Rodica Bulgariu, Sanda Morcan, Lenuţa Hulubei, Magdalena Popa, Nicoleta Ştirbăţ, Cristina Lucescu, Roxana Tudorache, Rodica Mocanu, şi lista rămîne deschisă.

Mulţumim lui Daniel Mănăstireanu pentru ajutorul susţinut în tipărirea revistei.

Curier: Anca Dorotheea Mănăstireanu.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s