Revista Impact nr. 1 – 5 – Despre alegerile care se apropie

Dragi cititoare

Această foaie este la îndemina voastră pentru a colabora cu noi, vă aşteptăm cu idei, sugestii şi propuneri noi. Orice femeie care are ceva de spus, în orice domeniu specific al vieţii femeilor zilelor noastre, ca de exemplu: in relatia cu Dumnezeu, cu soţii noştri, cu copiii noştri, in activităţile pe care le întreprindem zi de zi in casele noastre, in Bisericile noastre, in relaţiile cu alti oameni cu care ne interferăm mereu: rude, prieteni,cunoştinţe, este binevenită.

În ţara noastră, s-au petrecut schimbări importante, evenimente majore sînt pe cale să se întîmple, în toate aceste lucruri şi femeile au contribuţia lor, multe din ele s-au sacrificat viaţa pentru binele altora, altele au luptat în rugăciune pentru ca minunea eliberării să se producă, altele încearcă prin toate mijloacele, cu cuvîntul şi fapta să împingă ţara noastră înainte spre adevăratele valori de bine, de frumos, de dreptate. În această luptă încleştată, pentru că nimic nu se obţine fără efort şi rugăciune, avem şi noi partea noastră.

Să nu stăm nepăsătoare! A ne bucura de rezultate fără a face nimic pentru, cind atitudinea noastră, ajutorul nostru, cuvîntul nostru spus la timp ar avea un mare impact, este un păcat! Alegerile se apropie! Ne este oare indiferent ce va fi? Ne este indiferent ce se va întîmpla? Ştim ce să alegem? Şi pe cine? Sau mai corect ni se pare să stăm deoparte, cu capul în nisip ca struţul, fiindu-ne teamă să ne şi gîndim la asta, să ne preocupăm de asta, să ne spunem

părerea? Acum este vremea să ne gîndim, să învăţăm ce este libertatea şi cum se obţine, cum se menţine şi cum se trăieşte de fiecare în parte! Cît am pregătit în rugăciune, în meditaţie, în nădejde şi dăruire această perioadă? Am cerut de la Dumnezeu pîinea adevărului de care am fost atita lipsiţi, mai mult decît orice alte lipsuri, in acele vremi de tristă evocare? Sau de dragul “păcii”, preocupaţi de fărîmiturile imediate şi necesare, copleşiţi de graba de a beneficia de posibilitaţi altădată interzise: servicii mai bune, ajutoare, construcţii de biserici, călătorii în străinătate, am uitat de spectrul unei societăţi alterate de minciună, înşelătorie, mită, necredinţă, nedreptate, şi alte fărădelegi, uităm  de adevărata şi cu atît mai necesara “pîine a societăţii noastre – pentru care de fapt s-a murit in stradă- ADEVARUL?

Nota:
Contextul acestui articol era apropierea primelor alegeri dupa 1989, intr-o atmosfera de permanenta violenta impotriva partidelor istorice si a fosrelor democratice din parte neocomunistilor lui Ion Iliescu.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: