Un BBC al blogosferei evanghelice?

BBC-ul este un standard incontestabil si peisajul jurnalismului european. ESte o evidenta faptul ca niciuna dintre institutiile media din Romania nu se ridica nici pe departe la standardele institutiei britanice.

Blogosfera evanghelica romaneasca este un fenomen relativ recent si necercetat inca in mod profesionist, desi, mai ales prin munca neoboosita a lui Alin Cristea, avem la dispozitie o multitudine de date si de statistici, mai ales cantitative, dar si din cind in cind, si prin contributia citorva minti mai analitice, si analize de substanta. O cercetare serioasa insa, la standarde profesioniste nu exista inca.

Un dialog virtual recent (spun acest lucru pentru a nu fi acuzat ca operez cu aluzii netransparente) m-a facut sa-mi pun urmatoarele intrebari:

1. Avem nevoie oare de un BBC al blogosferei evanghelice romanesti?

Si, presupunind ca raspunsul este da (cine nu si-ar dori standarde profesioniste si, daca se poate, conforme cu etrica Imparatiei, in jusralismul virtual al evanghelicilor romani),

2. Care ar trebui sa fie trei caracteristici de calitate ale unei asemenea ‘institutii’ virtuale, care sa valideze o asemenea comparatie?

Ce credeti?

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

5 thoughts on “Un BBC al blogosferei evanghelice?”

 1. M-am gandit, dupa ce am citit aceasta postare…cum s-ar putea raspunde:

  – accesul la informatie, capacitate de sinteza si selectie, talent jurnalistic.
  – capacitatea de a sta imobil in fata presiunilor si a intereselor si de a prezenta adevarul fara a murdari in acest proces pe nimeni si nimic
  – lupta pentru a ramane impartial in ciuda preferintelor personale ale celor care transmit informatia
  – un limbaj corect, coerent si curat, fara exagerari tabloidice sau alunecari de mahala (in tot ceea ce este “spatiu de emisie”: postari si comentarii)

  Pe scurt: o deontologie jurnalistica ireprosabila si nepatata, si raportarea perpetua la valorile scripturale. Si aplicarea neobosita a celor de mai sus.

  Cam asta cred ca ar fi in opinia mea strict personala.

  Like

  1. Multumesc, Alexandra. Iata deja ceva material de dscutie. Ai putea cumva sa sintetizezi cele patru luctuti sub etichete de 1-3 cuvinte?

   As vrea sa vad ce spun si altii.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s