Astazi – sustinerea doctoratului de catre Ioan-Florin Florescu

Dragi prieteni,

Îmi face o mare bucurie să vă invit la susţinerea publică a lucrării mele de doctorat, în ziua de

marţi, 26 iulie, la ora 18.00, în sala A 11 (intrarea prin Corpul A al Universităţii).

Lucrarea pe care o voi susţine se intitulează

Literalism şi traducere liberă în tradiţia biblică românească

si reprezintă, în linii mari, o încercare de reevaluare a vechilor traduceri româneşti ale Bibliei, din perspectiva unui teolog „convertit” la filologie (pentru cine are curiozitatea, am anexat rezumatul oficial al tezei). Îndrumătorul lucrării este prof. dr. Eugen Munteanu iar din comisie vor mai face parte prof. dr. Ioana Costa (Universitatea din Bucureşti), prof. dr. Wolfgang Dahmen (Universitatea „Friedrich Schiller” din Jena), prof. dr. Alexandru Gafton (Universitatea din Iaşi). Partea a doua a susţinerii, la care, de asemenea, vă invit de pe acum, se va desfăşura, conform tradiţiei, într-un cadru mai puţin formal şi pus din timp la rece.

Vă aştept cu drag,

Florin Florescu

* * *

Atasez mai jos rezumatul tezei domnului Florescu.

Ioan-Florin Florescu – Literalism si traducere libera in traditia biblica romaneasca – Rezumatul tezei

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

5 thoughts on “Astazi – sustinerea doctoratului de catre Ioan-Florin Florescu”

  1. L-am cunoscut pe parintele FLORIN prin anii 93-94,pe cand era reporter si mai tarziu redactor sef la MONITORUL DE IASI. Eram colaborator al respectivei publicatii si speram ca prin scrierile mele sa schimb lumea .Aceasta colaborare s-a datorat OPINIEI STUDENTESTI condusa de Daniel Condurachi si mestesugita de regretatul Florin Zamfirescu,plecat prea devreme dintre noI.As fi vrut sa colaborez cu OPINIA STUDENTEASCA dar am ajuns pana la urma la Monitorul,ziar care abia se daca pot spune asa.Printele Florin scria grozav. Tin minte si acum un reportaj facut pe undeva prin muntii Neamtului pe cand parintele cauta un calugar de care nu se mai stia nimic si pe care,in mod miraculos, l-a gasit dupa mai multe zile de cautari. Mai tarziu mi-a trecut pofta de scris si am plecat la munca in Israel Dupa un an m-am intors si l-am intalnit intamplator prin Copou pe parintele Florin proaspat absolvent de teologie si preot paroh la o biserica din Scanteia jud .Iasi.De atunci nu l-am mai vazut .Ma bucur ca l-am reintalnit ,fie si pe aceasta cale si as vrea sa-l anunt ca de cinci ani traiesc si muncesc la Londra si mi-ar face o mare bucurie daca l-as revedea I-as pute fi ghid prin marea metropola de pe malurile Tamisei .Adresa mea este VIOREL VATAMANU ,Pasteur Gardens 121, N18 1 AH ,zona WOOD GREEN.iar adresa de mail vatamanuviorel@yahoo.com sau pe Facebook.Sanatate parinte Florin si urari de bine familiei.

    Like

  2. Sper ca aceasta e calea cea mai sigura sa va urmaresc cu drag activitatea pe net. Marius,Glasgow,UK

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: