YouTube – Mihail Neamţu şi Vasile Ernu – Reacţiile stîngii şi soluţii la criza economică

Un dialog care merita urmarit.

Iata si comentariul meu pe Facebook, la linkul pus de Mihail Neamtu.

Draga Mihai, cu toata simpatia nea, neschimbata, fata de amindoi, cred ca suntem inca foarte departe de o civilizatie a dialogului. Si daca voi, cei din generatia anterioara, nu puteti dialoga detasat, in spiritul obiectivitatii britanice, pe care am invatat-o in scolile de peste Canalul Minecii, ce sa faca seniorii, cei din generatia mea si mai in virsta? Ramin convins ca trebuie sa astept generatia nepotilor mei. Daca va mai ramine vreunul dintre ei pe meleagurile mioritice. Asta insa depinde de noi si de voi.

Iata si continuarea:

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “YouTube – Mihail Neamţu şi Vasile Ernu – Reacţiile stîngii şi soluţii la criza economică”

  1. Un creștin pur-sânge nu poate fi de dreapta decât de nevoie și de stânga din principiu.

    Dănuț, nu zic nimic de Neamțu pentru că știi părerea mea care este biased in a way, recunosc. Să zic totuși: puterea (succesul) corupe.

    Like

  2. A face din Germania modelul capitalismului pentru toti, cum face domnul Neamtu este deplasat. Ce infrastructura si traditie economica are Germania, comparativ cu Romania sau Albania, sau chiar cu Grecia sau Spania…? Nemtii sunt pe felie acum, pentru ca exista anumite nise economice unde au ajuns (de fapt au fost si in trecut) cei mai tari: in privinta anumitor produse nimeni nu-i mai poate prinde din urma. Vor avea vreodata romanii laboaratoarele si tehnologia germana ca sa fie tot atat de competitivi precum nemtii? Cine vine tarziu la imparteala, ramane cu nimic sau cu aproape nimic…Citeam cu cateva zile in urma un articol despre miracolul economic german: secretul acestui miracol, spunea ziaristul (american), consta in primul rand in realizarea unor contracte foarte bune cu China: nemtii vand chinezilor automobile de lux si utilaje tehnologice pentru fabricarea anumitor produse (cu care chinezii, dupa cum bine stim, au invadat piata). Apoi nemtii, odata cu caderea comunismului, au avut sansa unei foarte bune piete de desfacere catre lumea est-europeana. In capitalism, ar trebui sa stie si domnul Neamtu, doar cel tare traieste bine…Poti sa fii cat de harnic si talentat vrei: daca altii au ajuns intai la cascaval, nu-ti mai ramane altceva de facut decat sa mananci si tu faramiturile de la masa lor…Doar printr-un noroc, pe care putini il au, poti intra si tu cu adevarat in competitie cu ei.

    Like

  3. Eu dupa inrilnirea de aseara mi-am pus pentru prima data serios problema daca nu ar fi timpul de plect din tara asta. pur si simplu m-a speriat fundamentalismul lui mihai. si mai ales transfigurarea lui. si ei reprezinta directia spre viitor. prevad vremuri foarte sumbre. avem de ales intre emigrare s-au retragere departe de centrele de putere. pentru a ne pastra libertatea mkinima de care mai dispunem.
    demult nu am vazut oameni atit de convinsi si lipsiti de indoieli.
    Si era o discutie pornind de la Hessel de care omul nici nu auzise. iar cartea de 30 de pagini Indignati-va spune tare multe.

    Like

Leave a comment