Istoria pe baricade: despre unirea Bisericii Ortodoxe din Transilvania cu Biserica Romano-Catolică « Pasarea Phoenix Remixed & co

Istoria pe baricade: despre unirea Bisericii Ortodoxe din Transilvania cu Biserica Romano-Catolică « Pasarea Phoenix Remixed & co.

Alex Nadaban, care si-a facut doctoratul in istoria bisericii, pe o tema legata de uniatism in Transilvania, ne propune o serie de texte care promit sa ofere o viziune polemica asupra uniatismului, in incercarea de a disipa unele dintre miturile ideologice create cu privire la uniatism, atit in spatiul ortodox, cit si in cel romano-catolic.

Eu unul abia astept.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

4 thoughts on “Istoria pe baricade: despre unirea Bisericii Ortodoxe din Transilvania cu Biserica Romano-Catolică « Pasarea Phoenix Remixed & co”

 1. Thanks for the link Danut, but I do not see the whole document.

  I would love to hear more info on this:
  Împotriva tezei ortodoxe, se va demonstra că:

  2. Teza conspiraţiei propusă de Biserica Ortodoxă Română este un mit. Unirea a fost acceptată după cum documentele existente confirmă.

  Like

 2. Este unitaism? Credeam ca unitarism unless is not the same thing. Dar am facut o mica expunere despre asta in urma cu ani de zile deci si eu astept sa aflu mai mult.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s