Libya’s Religious Leaders take Surprising Position: | Religion Dispatches

Libya’s Religious Leaders take Surprising Position: | Religion Dispatches.

I highly recommend that you read this article if you want to understand the religious scene of what is happening these days in Libya.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

7 thoughts on “Libya’s Religious Leaders take Surprising Position: | Religion Dispatches”

 1. Si uite-asa, Gadhafi va ocupa in curand Benghazi-ul si va umple strazile orasului de sange…Daca Bush a intervenit in Irak cand nu trebuia, Obama nu a intervenit in Lybia cand trebuia…;ca sa nu mai spun de ceilalti (cu exceptia Frantei), care desi aveau mandatul Ligii Arabe sa impuna o ‘no fly’ zone n-au facut nimic…de altfel apropo de Rusia si China care aveau relatii ‘fratesti’ sau ‘prietenii strategice’ cu Gadhafi nici nu aveam mari asteptari…Traiasca cinismul lui ‘real politics’…

  Like

 2. Din fericire se pare ca lucrurile s-au schimbat. Nu ma asteptam ca Rusia si China sa nu foloseasca dreptul de veto. Pana la urma insa s-au abtinut. In final Obama (si Franta, Anglia, si altii) au intervenit…Mai bine mai tarziu decat de loc.

  Like

 3. @”Si uite-asa, Gadhafi va ocupa in curand Benghazi-ul si va umple strazile orasului de sange…Daca Bush a intervenit in Irak cand nu trebuia, Obama nu a intervenit in Lybia cand trebuia”
  Obama e asa cum ne asteptam, iar dvs nu credeati: un presedinte slab, ezitant, fara sira spinarii – pe placul Europenilor.
  Seamana cu Carter… pacat.

  Like

  1. Din punctul meu de vedere, bine ca nu seamana cu Bush.
   Dar aveti dreptate cu ezitarile in cazul Libiei.
   Si sunt de acord si cu faptul ca Carter a fost un presedinte slab (am afirmat intotdeauna aceasta), dar si-a mai spslat din pacate dupa aceea, chiar daca nu e pe placul dvs. pentru ca nu e sionist salbatic.

   Like

 4. Vive la Fance! De data asta, ungurasul Sharkozy a fost curajos. Oare n-o fi ovrei?
  Din pacate, ce vine dupa Ghadafi ca si ce vine dupa Mubarak n-anunta nimic bun…
  Iar in Bahrain e miscare shiita contra rege sunit… Mila Domnului peste toti! Revolutiile astea sunt un triumf al doctrinei Bush. Atita doar ca ele au venit cu vreo 8 ani dupa ce le-a anticipat fostul presedinte. Asa e cu vizionarii… abia urmasii apuca roadele…
  PS – inainte de-a interveni in Israel, ar putea interveni in Liban undea ONU ajuta Hezbulath sa se inarmeze si sa transforme guvernul national intr-o paiata.

  Like

  1. Ce sa faca si ungurul nostru. Incearca si el sa-si linisteasca constiinta, dupa ce s-a facut de cacao cu sustinerea fata de regimurile autocratice din Egipt si Tunisia.
   Observ ce usor ii vindeti pe toti pentru evrei. Faptul ca un popor este ‘ales’ nu presupune insa doar dreptuuri speciale, ci si, mai ales, responsabilitati mai mari, pe care, este evident, statul evreu nu le implineste, complacindu-se in a sfida pe toata lumea si pe Dumnezxeu, in scopurile lor egoiste, urmarite, prin toate mijloacele, Cu cit mai ilegitime si mai violente, cu atit mai bine, din punctul lor de vedere.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s