Generatia urmatoare – un mesaj tulburator

Acest clip este o initiativa a bisericii evanghelice Aletheia din Timisoara, impreuna cu Alo!Copii si Abc Media.

Desigur, mesajul este formulat de cei mari si in el transpar limitele teologice tipic evanghelice – ma refer la ideea ca copiii nu-l pot urma cu adevarat pe Cristos decit la virsta adulta, ceea ce, evident, este fals. Nimic nu-i impiedica pe copii sa creada in Cristos si sa-l urmeze de la cea mai frageda virsta.

Dincolo de asta insa, mesajul – absolut tulburator – ramine: ce facem noi pentru a oferi un viitor, inclusiv spiritual, acestor copii? Asa cum spune Scriptura, Dumnezeu ne vorbeste adesea prin gura copiilor. Sa luam aminte!

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

6 thoughts on “Generatia urmatoare – un mesaj tulburator”

  1. Ati dat postarii un titlu apropo – este tulburator din diferite motive, unul aparent e existenta grupului ‘Tinerii Romani Americani’ care trebuie sa se milogeasca de Biserici ca sa le acorde o scurta predica in limba Engleza saptaminal. Desi toti intelegem ca invatatura primita acasa este cea mai valoroasa, totusi ce rol credem ca are Biserica fata de copii ? La care Biserica se discuta predicarea Evangheliei pentru copii? Sau vai, sa ne intereseze opiniile lor? Doamne ajuta sa vedem consecintele ignorantei noastre ca parinti crestini, fata de copii nostri mai intii, si apoi fata de ceilalti copii din Biserica.

    Multumiri, ca de obicei pe acest blog, pentru postarea unei ilustratii valoroase si provocatoare.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s