A inceput Saptamina de rugaciune pentru unitatea Bisericii – UPDATE

In aceasta seara, la ora 5pm a avut loc, in capela Institutului Teologic Romano-Catolic din Iasi deschiderea Saptaminii de rugaciune pentru unitatea Bisericii.

Slujba a fost celebrata de PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi, in absenta episcopului Petru Gherghel, aflat in vizita in Italia. Acesta a rostit si predica cu ocazia acestei celebrari liturgice.

Marea majoritate a participantilor erau profesori si studenti ai insttutlui teologic, alaturi de un numar de credinciosi catolici, mai ales in virsta. Au participat, de asemenea, un numar mic de credinciosi ortodocsi, din cei cu o mai mare deschidere ecumenica. N-am observat insa prezenta nici unui cleric oortodox, cel putin imbracat in odajdii. Probabil ca eu am fost singurul protestant prezent acolo, dar poate ma insel. Oricum, a fost o sarbatoare trista.

In acelasi timp, trebuie sa adaug, bisericile din Ierusalim, pentru care ne rugam in mod special in aceasta saptamina, sunt, din nefericire, la fel de dezbinate. Tocmai de aceea nevoia de rugaciune pentru unitate este atit de mare si ete atit de trist ca atit de putini raspund la ea.

Cristos, de pe tronul sau ceresc, continua sa se roage pentru noi, ‘ca toti sa fie una’. Noi insa parem a fi mult mai preocupati de micile noastre interese sectare. Sa aiba Dumnezeu mila de Biserica sa.

* * *

Puteti citi pe situl Catholica o scurta prezentare a intilnirii. Tot acolo puteti gasi si citeva fotografii dsin capela institutului, in timpulacestei slujbe.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “A inceput Saptamina de rugaciune pentru unitatea Bisericii – UPDATE”

  1. Pingback: IMAGES OF JESUS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s