Fratele Yun – Omul ceresc – Marturia

Cu citiva ani in urma, ma aflam in vizita in biroul regional World Vision din Nicosia, in Cipru, pentru care lucrez de peste zece ani. Seara, dupa o serie de intilniri, aflat in casa de oaspeti, am luat in mina o carte gasita acolo, cu gindul de a citi vreo ora, inainte de a adormi. Citeva ore mai incolo, tirziu in noapte, citeam inca cu aviditate din ea. Nu mi s-a mai intimplase de mult asa ceva. Era vorba de cartea Heavenly Man, a fratelui Yun, un lider al bisericii subterane din China, exilat acum in Germania. Citind cartea, am avut impresia ca sunt martor la reeditarea evenimentelor din Faptele Apostolilor (fragmente din aceasta carte pot fi citite pe Google Books).

Revenit acasa, am comandat cartea, cu gindul de a initia traducerea ei in romaneste. Dupa ce am obtinut copyrightul de rigoare, fiica mea s-a apucat cu sirg de traducere, dar greutatile cu cei trei baieti nazdravani ai ei au impiedicat-o sa continue. Am gasit o alta traducatoare, Dorotea Sigheartau, si am terminat traducerea. In urma cu mai mult timp, am publicat unele fragmente din aceasta pe blog. Prima dintre ele poate fi citita AICI, celelalte putind fi gasite usor cu o simpla cautare pe blog, cu termenul ‘omul ceresc’.

Lipsa de timp si desele calatorii pentru World Vision m-au determinat in cele din urma sa renunt la planurile editoriale pentru Adoramus, initiativa ‘mostenita’ de la fiul meu, dupa plecarea lui in Scotia.

Cartea aceasta trebuia insa neaparat sa apara. De aceea am luat legatura cu domnul Vasile Gabrian, de la Editura Casa Cartii din Oradea, una dintre editurile evanghelice cele mai serioase din tara, care a acceptat sa preia copyrightul si sa se ocupe de editarea traducerii si de publicarea cartii, Aceasta insa a intirziat neasteptat de mult, din pricina dificultatilor financiare ale editurii, ocazionate de criza economica.

Apoi, domnul Gabrian a obtinut dreptul de publicare si pentru a doua carte a autorului, intitulata Living Water, care este acum in procesul de traducere si editare, intentia fiind ca cele doua sa fie lansate in acelasi timp, daca este posibil, in prezenta autorului. Venirea fratelui Yun in Romania ar putea fi un eveniment unic pentru comunitatea evanghelica din tara noastra, care este macinata in prezent de nenumarate dihonii legate de teme absolute penibile si neesentiale.

Am aflat astazi (de pe Sf. Facebook 🙂 ), ca fratele Yun a fost in luna octombrie in vizita la Zagreb, ceea ce mi-a intarit increderea ca planurile noastre de a-l aduce in Romania ar putea avea sanse de succes. Marea dificultate ramine insa gasirea mijloacelor financiare necesare pentru publicarea cartii.

Asa fiind, as vrea sa va sugerez sa ne rugam pentru aparitia acestei carti si pentru ca banii necesari pentru aparitia ei sa apara de undeva (la Dumnezeu nu este niciodata criza; si nici nu cred ca s-ar supara daca stiti pe cineva cu bani, caruia i-ati putea sugera sa dea o mina de ajutor la acest important proiect).

De asemenea, rugati-va ca fratele Yun sa poate veni in Romania atunci cind va fi lansata cartea, dar si pentru ca noi sa gasim locatia cea mai potrivita pentru vizita si pentru lansare

Va multumesc.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

9 thoughts on “Fratele Yun – Omul ceresc – Marturia”

 1. Am citi cartea Omul ceresc in limba romana. E intr-adevar extraordinar de incurajatoare si motivatoare. Avem mult de invatat di de dezvatat. Domnul sa ne ierte si sa ne incurajeze , sa ne intareasca cu Duhul Sau pentru a face fata la ceea ce ne va rezerva viitorul apropiat. Amin

  Like

  1. Asa am patit si eu, numai ca am stat pina am gatat.
   NU, n-a aparut inca a doua carte, dar este in pregatire.
   Rugati-va sa-l putem aduce in tara pe fratele Yun.

   Like

 2. pentru cei care sunt interesati, fratele Yun va ajunge in Romania si va predica in Bucuresti in data de 5 Mai 2013 la biserica Raul Vietii din Mihai Bravu.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s