Cum să-l rezumi pe Paul Ricoeur în 10 minute? « Methoughts, mefeats and medefeats

Cum să-l rezumi pe Paul Ricoeur în 10 minute? « Methoughts, mefeats and medefeats.

Manu Contac a pus pe blogul sau un excelent clip video cu marele specialist in hermeneutica Anthony Thiselton, in care acesta reuseste performanta de a rezuma in 10 minute gindirea lui Paul Ricoeur. Probabil ca cei care au citit tomurile de hermeneutica ale autorului britanic nu vor fi surprinsi. Fara aceasta capacitate

Thiselton a fost coordnatorul de doctorat al lui Adonis Vidu, la University of Nottingham, in UK. (intr-o intilnire pe care am avut-o cu Thiselton in perioada aceea, teologul anglican imi spunea ca Adi a fost unul dintre cei mai buni studenti  pe care i-a avut vreodata.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “Cum să-l rezumi pe Paul Ricoeur în 10 minute? « Methoughts, mefeats and medefeats”

  1. Mi se pare pretentios sa rezumi pe Paul Ricoeur in 10 minute oricine ar fi cel care pretinde sa o faca. E poate si diferenta de gindire anglofona- francofona dar si atunci.

    Like

  2. Ma bucur ca Adonis a ajuns la Gordon-Conwell, dar este foarte trist ca n-a incaput la Emanuel. Am pierdut astfel pe unul dintre cei mai dotati teologi din tinara generatie.

    Like

  3. Cred că Emil Bartoş mi-a spus cândva că Thiselton a fost coordonatorul lui Adi Vidu. Uitasem. Acum că mi-am reamintit, nu pot decât să-l felicit pe Adi pentru această colaborare. Ce iese de sub aripa lui Thiselton zboară până la Gordon-Conwell.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: