Ilia II – Trisagion

During my last trip tp Tbilisi, I have received as a gift, from Dr. Tamila Mgaloblishvili, a well known Georgian scholar, a rare recording of Georgian Patriarch Ilia II compositions. This collection of hymns begins with the Trisagion, that I have just shares with you here.

I hope you enjoy this celestial music as much as I did.

Here is also a portrait of the hierarch-composer

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

4 thoughts on “Ilia II – Trisagion”

 1. Foarte frumos! O alta atmosfera, un sunet diferit fata de cel cu care sintem obisnuiti. Cum am putea ‘recapata’ sacralitatea in bisericile noastre?

  Like

  1. Ca teolog, este clar ca sunt subiectiv, dar cred ca totul trebuie sa inceapaa cu o reinnoire a teologiei evanghelice, mai ales a eclesiologiei.
   Daca este biserica este pentru noi nimic mai mult decit o realitate sociologice, un club care ii aduna laolalta pe cei care cred cam aceleasi lucruri, si daca sacramentele sunt simple acte simboli, ce valoare pur mnemonica, atunci nu e de mirare ca genul de slujba eclesial prevalent intre evanghelici este concertul rock, atunci cind nu este, Doamne fereste, recitalul de manele sau hora.
   Ma intreb insa daca asta nu este cumva o cauza pierduta. Nu vom sti totusi pina nu incercam. Noi am reusit la Biserica Strajerul si credem ca se poate.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s