Sinodul episcopilor catolici din Orientul Apropiat

In perioada 10-24 octombrie are loc la Vatican Sinodul episcopilor catolici din Orientul Apropiat, un eveniment unic, cu importante implicatii pentru aceasta regiune a lumii.

Iata mai jos un articol de pe situl Catholica despre aceasta reuniune:

14.10.2010, New York (Catholica) – Sinodul pentru Orientul Mijlociu care se desfăşoară în Roma poate oferi o înţelegere corectă a realităţilor prin care trec diferitele popoare din regiune, potrivit Fundaţiei Pave the Way cu sediul la New York. Această speranţă a fost exprimată de Gary Krupp, preşedintele Fundaţiei. El a spus că nu se va ajunge niciodată la pace în regiune “dacă părţile nu se pot pune în mod obiectiv în pielea tuturor oamenilor”. Krupp, care este evreu şi bine cunoscut în lumea catolică pentru eforturile sale de a corectare a relatărilor cu privire la ajutorul dat de Papa Pius al XII-lea evreilor în timpul Holocaustului, a vorbit despre suferinţa îndurată de toate taberele conflictului din Orientul Mijlociu.

“Trebuie să fie cunoscută suferinţa poporului palestinian. În mod specific, condiţiile din toate lagărele de refugiaţi, inclusiv acelea din ţările arabe, trebuie analizate în mod corect. Israelienii suferă din cauza atacurilor teroriste împotriva populaţiei lor civile. Rar raportate, până în ziua de astăzi au loc atacuri cu rachete şi obuze asupra zonelor rezidenţiale din sudul Israelului, şi de asemenea atacuri ale unor trăgători de elită asupra civililor israelieni nevinovaţi”. Krupp şi alţi oficiali de la Fundaţia Pave the Way au deplâns relatările distorsionate din presă privind conflictul. Elliot Hershberg, preşedintele organizaţiei, şi-a exprimat speranţa că Sinodul organizat în Vatican va trata problemele reale din regiune, nu pe acelea intenţionat distorsionate şi transformate în senzaţional de mass-media.

(Sursa: Catholica)

Iata si ale link-uri la articole legate de eveniment:

Benedict XVI opens Synod for the Middle East

Middle East synod is unique, and here’s why

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Sinodul episcopilor catolici din Orientul Apropiat”

  1. “Rar raportate, până în ziua de astăzi au loc atacuri cu rachete şi obuze asupra zonelor rezidenţiale din sudul Israelului, şi de asemenea atacuri ale unor trăgători de elită asupra civililor israelieni nevinovaţi”. Krupp şi alţi oficiali de la Fundaţia Pave the Way au deplâns relatările distorsionate din presă privind conflictul…”
    Frumos si drept…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: