Centenar Maica Tereza de Calcutta

Maica Tereza de Calcutta (Agnes Gonxha Bojaxhiu) s-a nascut acum 100 de ani la Skopje, Macedonia.

Cititi AICI o scurta prezentare a vietii ei pe blogul Proiectului Sf. Nicolae.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

6 thoughts on “Centenar Maica Tereza de Calcutta”

 1. Mother Tereza a fost primita de presedintele U.S.A. Bill Clinton si ca semn de apreciere a muncii de caritate, i-a oferit o masina foarte scumpa. Mama tereza a vindu-to rapid si a cheltuit banii pentru ajutorul celor necajiti din India . Poate fi Mama Tereza un model pentru unii sefi de culte din Romania .???? (vezi pe blogul lascau petru. wordpress -masina lui ISUS)

  Like

 2. P.S. Am avut si imensa onoare ca la varsta de 6 ani sa o cunosc si sa primesc binecunatarea Maicii Tereza, aceastei prezente plina de putere,bunatate si inspiratie divina.

  Like

 3. Iti multumesc Doamne si pentru aceata minune Maica Tereza, ce a trait pe acest Pamant ce ne ajuta si contribuie la trezirea noastra din somnul cel plin de indiferenta si egoism fata de cei ce sufera fie de foame, fie de sete de iubire.
  Iti multumesc ca ne-ai intins Doamne aceasta ,,mana” plina de speranta, pe Maica Tereza, mai aproape de noi , cei pacatosi cand avem acum mai mult ca niciodata nevoie de gandul bun, nevoie de Tine.
  Iti multumesc ca prin ea, ne vorbesti ,ca si prin toti ceilalti apostoli, caci numai prin puterea imensa a cuvantului tau ne putem trezii, o, Doamne caci fara tine pierduti suntem rataciti prin intuneric.
  Ajuta-ne Doamne Dumnezeule, Isuse Cristoase si Sfantule Duh sa fim cat mai multi dintre noi receptivi la mesajele tale din fiecare zi, sa putem incepe sa daruim macar un zambet pentru inceput si mai apoi sa ne daruim intreaga viata pentru a putea fi si noi umili la randul nostru:,, Un instrument in mainile Tale Sfinte” Amin

  Like

 4. Si eu am intilnit Misionare ale Caritatii in multe dintre tarile pe care le-am vizitat. Intilnirea cu ele este intotdeauna impresionanta.

  Like

 5. Am avut privilegiul sa schimb, doar cateva cuvinte, prin telefon cu Maica Tereza cand aceasta s-a aflat, prin anii `90, in vizita in Romania. O rugasem sa-mi acorde un scurt interviu pentru Radio Iasi ceea ce nu s-a mai intimplat… O parte din “sufletul” ei a ramas in Romania, pe undeva langa Bacau, la intrarea dinspre Roman… O casa unde sunt ingrijiti cei mai necajiti dintre necajitii acestei lumi…. Oameni cu corpuri contorsionate de suferinta, cu malformatii fizice congenitale greu de privit dar in ochii carora poti vedea pe Dumnezeu… In aceast loc lucreaza cateva maici din Ordinul Maicii Tereza de Calcutta, de diverse nationalitati…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: