Jill si Stuart Briscoe – 4-7 august in Iasi


Stuart & Jill Briscoe

Jill & Stuart Briscoe se vor afla la Iasi, in  4-7 august 2010, la invitatia pastorului Florin Vasiliu. Titlul conferintei pe care o vor sustine aici este:  ‘Dumnezeu pentru viata ta: lucrare si familie’.

Am intilnit pentru prima data numele lui Stuart Briscoe atunci cind mi-a cazut in mina o carte a lui intitulata Where Was the Church When the Youth Exploded, un text superb, care analiza cu seriozitate cautarile existentiale profunde ale generatiei tinere care au dat nastere seriei de crize sociale in 1968. Din pacate, biserica a reactionat cu stupoare la excesele acelei perioade hippy si n-a fost capabila sa raspunda acelei implicite chemari dupa ajutor care rasuna de sub respectivele exagerari.

I-am intilnit apoi pe Stuart si pe sotia lui, Jill, la intilnirea International Leaders for Discipleship, in Eastbourne, UK, in 1999 si am ramas de atunci in contact.

Stuart este un britanic tipic, desi traieste de decenii in Statele Unite: un om cu o extraordinara inima de pastor. Jill este un vorbitor exceptional, chiar mai buna decit Stuart, as indrezni sa spun.

Cred ca merita sa-i cunoasteti, daca va aflati in acea perioada la Iasi. Iata mai jos anuntul evenimentului, asa cum l-am primit de la organizatori.

* * *

Chemarea pe care ne-a facut-o Dumnezeu prin Evanghelia Fiului Sau este extraordinara. Cand intri prin credinta pe portile ei esti coplesit de minunea indurarii lui Dumnezeu, care iti ofera iertarea si neprihanirea prin jertfa Fiului Sau, si esti uimit de maretia vesniciei ce ti se ofera in dar. Cei ce au raspuns acestei chemari au inteles ca a fi mantuit inseamna sa nu mai traiasca pentru ei insisi, ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei (2 Corinteni 5:15), adica pentru gloria lui Dumnezeu. Una din intrebarile fundamentale ale Bisericii lui Isus Hristos de astazi este cum poate un credincios sa traiasca cu adevarat pentru gloria lui Dumnezeu, in viata personala, in familie, in societate, in lume. Andy Stanley, in cartea sa Cultiva-ti viziunea, ne spune ca pentru a-L onora pe Dumnezeu trebuie sa descoperim viziunea Lui pentru noi:

A-L onora pe Dumnezeu implica a descoperi imaginea sau viziunea Lui pentru ceea ce ar putea si ar trebui sa fie viata noastra. A-L glorifica pe Dumnezeu implica a descoperi ce am putea si ce ar trebui sa realizam.

Dumnezeu are un o viziune pentru viata fiecarui credincios, a fiecarei familii si a fiecarei biserici. Provocarea pentru noi astazi este cum sa descoperim aceasta viziune si cum s-o transmitem celor din jur si bisericii Sale.

Va invitam sa exploram impreuna acest important subiect al viziunii lui Dumnezeu, la conferinta intitulata Viziunea lui Dumnezeu pentru viata ta: lucrare si familie!.

Conferinta este organizata de Biserica Crestina Baptista Bunavestire din Iasi, str. Sarariei 32 si va avea loc in perioada 4-7 August 2010.

Vorbitori in cadrul acestei conferinte sunt dr. Stuart Briscoe si cu sotia lui, Jill Briscoe. Dr. Stuart Briscoe a fost pana in anul 2000 pastorul senior al bisericii Elmbrook din Milwaukee, Wisconsin, Statele Unite ale Americii, o biserica cu renume mondial in ce priveste marturia si impactul ei. Jill Briscoe este una dintre cele mai cunoscute si elocvente vorbitoare in conferinte adresate femeilor din lumea evanghelica.

Conferinta va include atat sesiuni separate (barbati/femei) cat si in plen, si se va desfasura dupa urmatorul program:

Miercuri 4 august 2010

14:00 – 17:00 Inscriere
18:00 – 18:45 Bun venit & Inchinare
18:45 – 20:00 Sesiunea – Stuart & Jill Briscoe

Joi 5 & Vineri 6 august 2010

09:00 – 09:30 Inchinare
09:30 – 11:00 Sesiune – comuna
11:00 – 11:30 Pauza
11:30 – 13:00 Sesiune – separat
13:00 – 15:30 Masa & timp liber
15:30 – 17:00 Sesiune – separat
17:00 – 18:00 Pauza
18:00 – 18:30 Inchinare
18:30 – 20:00 Sesiune – comuna

Sambata 7 august 2010

09:00 – 09:30 Inchinare
09:30 – 11:00 Sesiune – comuna
11:00 – 11:30 Pauza
11:30 – 12:30 Incheiere

Inscriere & confirmare participare

Pentru inscrierea la conferinta va rugam sa achitati o contributie de 60 RON de persoana, necesara pentru cheltuieli de organizare, masa , cafea, etc. Contributia va fi trimisa in contul Bisericii Baptiste Bunavestire cu mentiunea “Donatie conferinta”.

Biserica Crestina Baptista Nr. 1 Iasi
BCR Iasi Strada Palat nr. 11
Cod IBAN R0 35 RNCB 0175033602170001
Cod fiscal 5387103

Aveti doua optiuni de trimitere a contributiei dvs.:

 • Direct in cont de la orice sucursala a bancii BCR prin ordin de plata
  • Mentionati numarul de cont si sucursala bancii si codul fiscal 5387103
  • Mentionati destinatia platii: Donatie conferinta
 • Prin mandat postal de la orice oficiu postal
  • Mentionati la rubrica C.I.F./C.U.I. codul fiscal 5387103
  • La expeditor trebuie mentionat C.I.F./C.U.I. pentru persoanele juridice sau C.N.P. pentru persoanele fizice
  • La rubrica Suma reprezinta mentionati: Donatie conferinta

Va rugam sa confirmati dorinta dvs. de a participa la aceasta conferinta pana la data de 15 iulie 2010. Confirmarea o puteti face completand formularul de la www.bisericabaptista.ro/formular-inscriere-conferinta-august-2010. Pentru detalii puteti scrie un email la vflorinc@gmail.com – Florin Vasiliu, sau telefonic la nr. 0729 556404, 0332401161 – Denise Vasiliu.

Dupa primirea confirmarii, in urma completarii formularului, sunteti inscrisi la conferinta.

Cazare

Cazarea participantilor se va face astfel:

 • in familii de credinciosi
 • contra cost la hotel de 3 *** – HOTEL INDIANA (foarte aproape de Biserica)
  • website: www.hotelindiana.ro
  • localizare: harta
  • camera single 144 Ron, sau camera double 176 Ron, daca vor fi solicitari pentru mai putin de 10 camere
  • camera single 128 Ron, sau camera double 156 Ron, daca vor fi solicitari pentru mai mult de 10 camere
  • mic dejun inclus
 • contra cost la hotel de 4 **** – Hotel LITTLE TEXAS

Va rugam sa specificati in formular daca participati impreuna cu sotul sau sotia, sau daca sunteti singur. In cazul in care aveti deja cazare va rugam sa precizati “fara cazare”.

Motive rugaciune

Mai mult decat orice, avem nevoie de sprijinul dvs. in rugaciune – de aceea atasam motivele de rugaciune.

 • Binecuvantarea familiei Briscoe, sa fie plini de Duhul Sfant, pentru calauzire si putere in transmiterea mesajelor, sa aiba sanatate si resurse financiare pentru a putea veni,
 • Binecuvantarea familiei Vasiliu si a echipei de organizare in pregatirea conferintei,
 • Dumnezeu sa aleaga fiecare cuplu participant, pentru chemarea si motivarea de a participa, sa aiba timp, sanatate, resurse pentru a participa la conferinta,
 • Pentru echipa de inchinare,
 • Unitate a Duhului Sfant pentru transmiterea mesajelor de rugaciune,
 • Dumnezeu sa cheme in lucrare persoanele potrivite pentru prezentare si organizare,
 • Cel putin 10 cupluri care nu au luat decizia de a-L urma pe Domnul sa ia parte la Conferinta si sa fie cercetate,
 • Resursele financiare necesare,
 • Asigurarea cazarii pentru cei veniti din alte localitati,
 • Locatie potrivita pentru servirea mesei de pranz,
 • Vreme potrivita de la Dumnezeu – fiind luna august sa ne rugam sa nu fie prea cald.

Mentionam faptul ca participarea este obligatorie pe toata durata conferintei, mai putin cazurile exceptionale.

Adaugam faptul ca suma stabilita pentru contributie nu acopera in intregime cheltuielile pentru conferinta. De aceea, daca puteti contribui cu mai mult sau doriti sa ajutati un alt cuplu care nu poate achita, va rugam sa ne comunicati. Daca doriti sa participati dar, nu aveti resursele financiare necesare, va rugam sa ne contactati personal email vflorinc@gmail.com – Florin Vasiliu, sau telefonic la nr. 0729 556404, 0332401161 – Denise Vasiliu.

Va asteptam cu drag!

In numele echipei de organizare,
pastor Florin Vasiliu

* * *

Stuart Briscoe Biography

Known for his logic and wit, Stuart Briscoe has been preaching since he was just 17 years old. Now, edging close to 80 years young, he shows no sign of slowing down. In fact, he continues teaching the Bible on nearly every continent. Stuart was born to a believing family in Millom, Cumbria, England in 1930, and began working in banking right after high school and eventually became personal assistant to the chief inspector of the bank. In 1959, a year after he married Jill, a school teacher, they felt a call to leave their careers and serve in full-time ministry. They joined Torchbearers, an international Christian ministry organization involved in evangelism and Bible teaching. Stuart traveled extensively, and Jill remained in England with their three children and was involved in local street ministry.

On a trip to the United States, Stuart was introduced to members of Elmbrook Church, a growing church in Brookfield, Wisconsin. They were seeking a pastor; Stuart was feeling led to find a home church that would value outreach, but also reduce the traveling that kept him away from his family for many months at a time. When Elmbrook invited Stuart to lead them, he accepted, with Jill’s blessing.  

That was in 1970. For the next 30 years, Stuart served as senior pastor of Elmbrook, and the church experienced explosive growth. There was an overwhelming hunger in the community to hear expositional christian teaching. Weekly attendance grew from 300 to 7,000 and numerous sister churches were planted.

In 2000, Stuart decided to step down as pastor; however, it was not a retirement, but a retooling of his mission back into global outreach. He and Jill began serving as Elmbrook’s ministers-at-large, going where they were most needed to support under-resourced churches and missionaries. Today, the Briscoes spend most of their year away from home, bringing encouragement to God’s servants throughout the world.  

Stuart has written more than forty books, preached in over 100 countries, and has received honorary doctorates from a number of schools and universities. Stuart and Jill have been asked why they don’t slow down but instead keep going so much and so far. Stuart’s reply? “Because we’re invited.”

* * *

Jill Briscoe Biography

Jill Briscoe was born in England and found Christ when she was 18 years old. She never looked back. Upon graduating from Cambridge University, she began working as a teacher by day and had a vigorous street ministry to the youths of Liverpool by night.

She met Stuart at a youth conference and they married in 1958. In the 50 years since, Jill has become a highly sought-after Bible teacher and author who travels around the world ministering to under-resourced churches and speaking at international seminars and conferences. Since 2000, she and Stuart, who was formerly senior pastor of Elmbrook Church for 30 years, have had the joy of equipping and encouraging believers across the globe in their roles as ministers-at-large for Elmbrook. 
Jill has authored more than 40 books including devotionals, study guides, poetry and children’s books. Her vivid, relational teaching style touches the emotions and stirs the heart. She serves as Executive Editor of Just Between Us, a magazine of encouragement for ministry wives and women in leadership, and served on the board of World Relief and Christianity Today, Inc., for over 20 years. 
Jill and Stuart call suburban Milwaukee, Wisconsin their home. When they are not traveling, they spend time with their three children, David, Judy and Peter, and thirteen grandchildren.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “Jill si Stuart Briscoe – 4-7 august in Iasi”

 1. A fost ceva exceptional!! Asa oameni valorosi, plini de Duhul Domnului si bine pregatiti nu am avut de mult pe aici. Desigur, si vorbitorii nostrii locali sunt bine pregatiti, dar a refeream la musafiri.
  Am avut citeva zile in care cerul s-a deschis deasupra noastra, si am vazut Gloria Domnului! Multumiri organizatorilor si Slava Domnului ptr tot. Pentru cei care nu au avut timp sa participe, vor exista inregistrari video si audio. Dar sa stiti, nu se compara cu ceva live! dar oricum, merita si de vizionat.

  Like

  1. Pacat ca atit de putini dintre liderii evanghelici din Moldova si chiar din Iasi si-au facut timp pentru a-i asculta pe sotii Briscoe. Mare pacat.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s