Peter Kreeft – un intelectual catolic demn de luat in seama

Peter Kreeft este un filosof catolic care preda la Boston College si la King’s College in New York. El si-a facut studiile de licenta la Calvin College, un colegiu reformat din Grand Rapids, dar s-a convertit la catolicism in timpul studiilor, in esenta din pricina “revendicarii Bisericii [Catolice] de a fi singura Biserica instituita sub raport istoric de catre Cristos”. Intelectualul catolic a semnat in 1994 primul document din seria Evangelicals and Catholics Together.

Va recomand cu mare caldura situl personal al lui Kreeft, pe care puteti gasi multe resurse extrem de interesante. Pentru a va stirni interesul, vreau sa va semnalex doua texte semnificative.

Primul se numeste ‘Ecumenism without Compromise‘. In acest link veti gasi atit versiunea audio, cit si transcrierea acestei prelegeri.

Al doilea text are un text si mai incitant: “Is There Sex In Heaven?” Sper ca v-am stitnit deja interesul. Va doresc o lectura ziditoare.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “Peter Kreeft – un intelectual catolic demn de luat in seama”

  1. Din pacate nu reusesc sa identific cattea dupa cele citeva detalii furnizate. La inceput ma gindeam ca este vorba de Abecedarul credintei, a lui Christos Yannaras, dar autorul acesteia este grec.

    Like

  2. Mulțumesc pentru informații, chiar simt nevoia unor lecturi ziditoare, care să(-mi) spună ‘cu zâmbetul pe buze’ adevăruri despre mine. De care, poate, nu sunt conștientă momentan.

    (În adolescență, am citit o carte fascinantă, a unui profesor american, din păcate nu îmi amintesc numele său. Compara catolicismul cu ortodoxismul, găsea asemănări și deosebiri care mă făceau mereu să zâmbesc. Nu știu de ce i-am uitat numele, țin minte doar senzația de seninătate continuă și…coperta galbenă a cărții 🙂
    Tare mult aș vrea să o recitesc.)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: