Pavel, Duhul si poporul lui Dumnezeu – scurta prezentare

Revin la aceasta importanta carte, redind mai jos o scurta recomandare a ei scrisa pentru membrii bisericii noastre (Strajerul) de prietenul meu, Paulian Petric, editorul teologic al acestei noi aparitii editoriale.As dori sa va semnalez o aparitie editoriala care s-ar putea sa fie de interes pentru unii dintre noi. Este vorba de cartea lui Gordon Fee, “Pavel, Duhul si poporul lui Dumnezeu”, aparuta recent la Editura Casa Cartii. In aceasta carte, Fee face o incursiune in modul in care Pavel a inteles si a trait prezenta si lucrarea Duhului in propria sa viata si in viata bisericilor sale. Lucrarea reprezinta o captivanta imbinare intre analiza teologia si dimensiunea practica a vietii crestine. Printre multele merite ale acestei lucrari, imi permit sa semnalez doua: (1) reafirmarea rolului fundamental pe care Duhul Sfant il are in toate etapele vietii de credinta si (2) sublinierea dimensiunii comunitare a trairii si experientei crestine.

Doar o scurta nota cu privire la geneza aceste carti: Dupa ce a publicat un tom de aproximativ 1000 de pagini consacrat pneumatologiei lui Pavel (God’s Empowering Presence – The Holy Spirit in the Letters of Paul), G. Fee a fost incurajat – de catre editura care i-a publicat lucrarea – sa realizeze o sinteza pentru publicul larg. Aceasta provocare a dus la nasterea cartii “Pavel, Duhul si poporul lui Dumnezeu” – o carte care pe parcursul a aproximativ 200 de pagini, reuseste – in acelasi timp – sa incante si sa provoace.
Atasez cateva link-uri referitoare la aceasta carte (in attachment veti gasi cuprinsul si un extras)
Pretul cartii este de 19 ron (plus taxele postale).
Domnul sa se indure de noi toti.
Paulian

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Pavel, Duhul si poporul lui Dumnezeu – scurta prezentare”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: