Al treilea congres al Miscarii Lausanne

In perioada 16-25 octombrie a acestui an va avea loc la Capetown, Africa de sud, al treilea congres al Miscarii Lausanne (primele doua au avut loc in 1974, la Lausanne, Elvetia si 1989, la Seul, Coreea de sud). Cei interesati pot gasi AICI detalii despre acest important eveniment pentru lumea evanghelica.

Circa 4.000 de delegati, din peste 200 de tari, vor participa la acest congres. Un mic grup de lideri evanghelici, mai ales tineri, vor reprezenta Romania la acest eveniment.

Pentru cei care nu pot participa la congres, Miscarea Lausanne a lansat initiative GlobalLink, care permite oricarei scoli teologice, organizatii sau biserici interesate sa transmita prin satelit lucrarile congresului. Cei interesati a se inscrie, se pot inregistra AICI.

Intr-un post separat voi afisa Legamintul de la Lausanne, documentul care sta la baza acestei miscari evanghelice initiata de John Stott si Billy Graham. Am gasit acest text in traducere romaneasca pe situl OCI Romania. Din pacate, n-am gasit acolo detalii despre traducatorul documentului. Textul original, in limba angleza, al documentului, poate fi gasit AICI.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: