Brother Andrew on Christian Jihad

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “Brother Andrew on Christian Jihad”

 1. La mine s-a auzit cam rau d-na Lynne. N-am inteles decit ca transmite un mesaj de dragoste ceea ce suna bina. Pe fratele Andrew l-am inteles. Da’ n-am inteles de ce ar cede cineva ca este beficial sa se traduca lupta cea buna cu jihad. Ca sa mai gaseasca o asemanare intre Crestinism si Islam. Am inteles mai de mult ca exista un jihad bun si unul rau. Da de ce-o fi trebuind sa-i “decoram” si sa-i facem acceptabili, dragutii de ei? Pe linga multe alte necunoscute, iata inca una. Nu degeaba zice Mintuitorul ceva ciudat despre fiii veacului acesta…. ma rog. Poate-mi explica cineva si mie.

  Like

  1. Domnul meu, n-am avut nici o indoialamcanu va place Lynn.
   In ce priveste ‘jihadul’, cred ca Br. Andrew a vrut sa socheze. Sper ca-i acordati acest drept.
   Daca veti da putin timp sa explorati teologia islamica, dar fara prejudecati,veti descoperi ca intre ideea crestina a ‘luptei spiritule’ si ideea islamica a jihadlui spiritual exista mult mai multa suprapunere decit v-ar placea dvs. sa admiteti.

   Like

 2. Draga Danut Manastireanu:
  -multumesc pt raspuns
  -pe Lynn n-am auzit-o prea bine
  -Br. Andrew mi se pare om fain
  -nu se poate sa fie cineva atit de nepragmatic si cu capu’n nori. Cunosc biserici fundametaliste americane ce si-au schimbat numele din cauza conotatiei negative a termenului f. islamic si dezastrului oricarei asocieri cu acest termen.
  -Ultimul lucru pt crestini in acest climat mondial de confuzie, de anti-crestinism sincer ori dirijat este intorducerea ideii ca de ce sa n-avem si noi jihad-ul nostru. Daca dvs faceti alergie la termenii “perimati” in anumite medii precum frate/sora, pocait si altele – si va inteleg- ce sens are o teoriretizare, sofista asa de amoru’ artei, a unui termen care ridica perii pe capul oamenilor (jihad crestin), chiar ca nu-nteleg. Li se ofera o platforma gratuita atit musulmanilor cit si anti crestinilor.
  -Ni se tot spune cit de pasnic e islamul si cit de bun e jihad-ul (ala bun), dar ce se vede zilnic pe ulita e altceva, chiar printre vestici educati. Nu vad de ce trebuie sa le facem propaganda; si-o fac singuri cu mult zel. S-in nici un caz nu trebuie sa-i denigram.
  Multumesc pt atentie.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s