Georgia’s Rising Star, Soprano Nino Machaidze

The 26-year-old Georgian soprano Nino Machaidze shot to fame during the 2008 Salzburg Opera Festival, just one year after her debut at Milan’s La Scala opera house. Ahead of a gala concert in Prague on January 12, Machaidze spoke to Manana Kuzma of RFE/RL’s Georgian Service about her fast-moving career, the Russia-Georgia war, and her reputation as the Angelina Jolie of the opera world.

RFE/RL: Your face is on posters all over Prague. How does that make you feel?

Nino Machaidze: I’m so happy. This is my first chance to sing in Prague. It’s really a beautiful city, probably one of the most beautiful cities in the world. And it’s true, from the minute I got here, I saw my poster on every street corner. It’s a very pleasant feeling — a sign that people were looking forward to this concert. This gives me extra energy, and motivates me to sing even better. So I’m feeling very good, and I can’t wait until the concert.

Read on…

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

5 thoughts on “Georgia’s Rising Star, Soprano Nino Machaidze”

 1. Aveti absoluta dreptate in ceea ce spuneti. Numai ca media, care face legea in acest domeniu, este dominata de neprofesionisti, si adesea de oameni superficiali, pentru care infatisarea este mult mai importanta decit talentul sau caracterul cuiva.
  Multe salutari lui Dan.

  Like

 2. Va multumesc pentru raspuns. Nu sunt doar in vizita, citesc de mai mult timp postarile dvs. dar nu am intervenit pana acum. Comentariul meu nu s-a dorit depreciativ vis-a-vis de Jolie (este o actrita cu o filmografie impresionanta, cu siguranta datorita look.ului sau). Ar fi fost de dorit ca in aprecierea acestei soprane sa se ia in considerare inainte de orice calitatile vocale si nu infatisarea. Frumusetea nu este o calitate, ci doar o insusire, pe cand capacitatea de canta opera cu asemenea stil si rafinament vocal se dobandeste prin multa munca si efort intelectual.

  Like

 3. Bun venit, Ioana, pe blogul meu. Vizita unui artist ma onoreaza intotdeauna.
  De asemenea, ma bucur intotdeauna sa vad un artist apreciind un alt artist. Este nevoie de multa smerenie sau de o doza buna de… crestinism ca sa poti face asta.
  In ce priveste comparatia cu Jolie, aceasta se datoreaza probabil asemanarii fiizionomice, evidenta in fotografiile artistei lirice. Oricum, pentru Nino, aceasta este mai acceptabila in raport cu cealalta sugestie, rusoaica Netrebko. Nu ca aceea ar fi cintareata slaba, dar e rusoaica si relatia dintre rusi si georgieni nu este dintre cele mai bune.
  Pe de alta parte, chiar daca muzica se opera este, poate, superioara cinematografiei, chiar si a celei de arta, Jolie, dincolo de viata ei particulara, nu este chiar cea mai slaba artista.

  Like

 4. Excelenta soprana! Ma bucur pentru succesul ei, dar ma deranjeaza cumplit comparatia cu Angelina Jolie…”aceasta Angelina Jolie din lumea operei”…Ar fi fost mai onoranta pentru ea comparatia cu o alta soprana renumita. Istoria muzicii abunda de nume, chiar au existat cateva cu acelasi timbru vocal si acelasi stil interpretativ.
  Din pacate, societatea contemporana isi alege modelele dupa numarul de stiri mondene in care apare o figura. Nu m-ar mira sa auzim curand despre Celibidache ca a fost un fel de Hagi al dirijatului, Maxim Vengerov un Tyson al viorii etc…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: